Gorghiu criticată la scenă deschisă: "Cei care lipsesc atunci când e mai important fac OPOZIŢIA PRAF!"

Absenţa de la şedinţa de miercuri în care senatorii jurişti s-au gândit că ar fi bine să graţieze luarea de mita şi traficul de influenţă i-a adus critici dure Alinei Gorghiu, atât din partea şefei PNL cât şi a cetăţenilor.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PNL Raluca Turcan, a criticat-o în termeni duri pe Alina Gorghiu - fără a-i da însă numele - pentru absenţa de la şedinţa Comisiei Juridice de miercuri în cadrul căreia s-a votat graţierea unor fapte de corupţie. Cetăţenii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi i-au umplut Alinei Gorghiu pagina de Facebook de comentarii care de care mai acide. În replică, fosta şefă a PNL susţine că a fost vorba despre o strategie în cascadă a liberalilor (despre care Turcan, şefa partidului nu ştia?) asumată de ea.

"Opoziţia contează şi e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câştiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îţi exprimi clar şi tare poziţia politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac OPOZIŢIA PRAF şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute. Absenţele de ieri din Comisia juridică (cu excepţia celei motivate medical dar care trebuia să aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD. ", scrie pe Facebook Raluca Turcan.

"Aşadar, nu le pot trece cu vederea, dar nu e rolul meu să le explic sau să le scuz opiniei publice. Aceasta este în primul rând obligaţia celor în cauză faţă de oamenii care i-au votat. Acesta este răspunsul meu, onest, pentru nenumăratele mesaje de indignare pe care le-am primit.

Nu cred că ar trebui să-şi mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-ista, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situaţie şi este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu graţierea şi îl va pierde: POPORUL NU UITĂ ŞI CU GREU IARTĂ! Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că faţă de partid au fost şi sunt aşteptări mari - în consecinţă dezamăgiri pe măsură.

Iar pentru a răspunde aşteptărilor, prima condiţie este să fii acolo unde contează ca să poţi arăta că eşti cu adevărat cine spui că eşti. Asta aştept de la toţi parlamentarii PNL!", adaugă Turcan.

Absenţa Alinei Gorghiu de la acea şedinţă a fost taxată dur nu doar de Turcan, ci şi de cetăţeni, pe Facebook, aceştia trimiţându-i numeroase mesaje "de bine" liberalei:

"Alina , ai dat-o de gard ieri! Ai lipsit voit şi asta te face complice cu criminalii PSD! Să-ţi fie ruşine!", este unul dintre mesaje.

"Dna. Gorghiu, avuserăţi programare la coafură? În momentele cheie când opoziţia trebuie să facă opoziţie, va găsirăţi să lipsiţi ? Nu aveţi idee de ce s-a strigat în stradă şi se strigă? Din cauza dvs. a avut PNL un scor aşa de mic la alegeri, măcar acum puteaţi să vă mai spălaţi din prostie. Ruşine PNL! PNL-PSD ACEEAŞI MIZERIE!", scrie altă persoană.

"Doamna Alina Gorghiu, de ce aţi lipsit azi de la votul privind graţierea corupţilor? Sunteţi complice şi asta înseamnă că faceţi parte din gaşca infractorilor. Ruşine!", i se adresează liberalei alt cetăţean.

Pe de altă parte, Gorghiu a declarat, joi, la Timişoara, că nu are relevanţă faptul că miercuri a ieşit la un moment dat din Comisia juridică, întrucât votul ar fi fost oricum în favoarea PSD şi a vorbit despre o "strategie în cascadă" a liberalilor.

"Pericolul din Comisia juridică pe tema graţierii nu a trecut. A fost o strategie asumată de mine. Rezultatul a fost unul bun astăzi (joi - n.r.), dar oricând, în orice secundă în Comisia Juridică se poate resupune la vot orice amendament. În baza unei solicitări se poate relua votul pe un amendament sau altul. Strategia a fost gândită în cascadă de colegii jurişti. Astăzi am reuşit să respingem amendamentele. Până nu vom vedea un vot în Senat nu vom şti care este intenţia PSD. Ieri am fost o parte la comisie. Faptul că am ieşit din sală într-un anumit moment nu are relevanţă, pentru că votul ar fi fost în favoarea PSD. Lucrurile, din fericire pentru noi, au funcţionat", a declarat Alina Gorghiu, potrivit news.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne