Goldman Sachs: Petrolul ar putea ajunge la 20 de dolari

Sondă
Sondă (MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

Preţurile la petrol au înregistrat fluctuaţii puternice în ultimul an. La sfârşitul anului trecut, ţiţeiul WTI (West Texas Intermediate) a scăzut de la peste 100 dolari pe baril la doar 45 de dolari pe baril în acest an, conform Business Insider.

După o uşoară recuperare până la aproximativ 60 de dolari pe baril la începutul verii, preţurile au căzut nou, atingând vineri 45,12 dolari.

Dar preţul petrolului ar putea coborî şi mai mult - ar putea ajunge la 20 de dolari în curând, conform analiştilor de la Goldman Sachs.

Există un surplus imens de petrol în întreaga lume, creat atât de oferta tot mai mare cât şi de cererea tot mai slabă.

Goldman Sachs a susţinut că, în prezent, piaţa petrolului este mult mai saturată de oferte decât s-au aşteptat analiştii săi iniţial, adăugând că acest surplus va persista cel mai probabil şi în 2016.

Ţinând cont de creşterea producţiei în cadrul OPEC şi a scăderii cererii globale pentru petrol – care este amplificată şi de încetinirea creşterii economice a Chinei, pe fondul recesiunii generalizate – există tot mai multe şanse ca preţurile la petrol să scadă până la aproximativ 20 de dolari pe baril.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.