"Goarnele şi Sistemul", via Valeriu Nicolae

Lupta anticorupţie dăunează României şi oameni ca Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă nu numai că sunt acceptabili, dar sunt în fapt elitele de care avem nevoie, cei care pot să salveze ţara din ghearele Sistemului. Ăsta e mesajul promovat în ultima vreme de RTV şi Antena 3, a remarcat tehnocratul Valeriu Nicoale.
Valeriu Nicolae
Valeriu Nicolae (dilemaveche.ro/Marian Iliescu)

Oameni care controlează sume enorme de bani, care au relaţii senzaţionale la nivelul clasei politice şi mecanisme foarte eficiente de şantaj. Oameni care angajează sute de alţi oameni pe care îi plătesc pentru a împinge o agendă netransparentă, printre care specialişti în manipulare şi cu experienţă în a influenţa alegeri, scrie fostul secretar de stat tehnocrat Valeriu Nicolae, în Dilema Veche.

"Ghiţă şi Voiculescu, patronii de la RTV şi de la Antena 3, sînt corupţi. Au ocupat amîndoi funcţii extrem de importante în politică. Au legături solide cu fosta Securitate şi cu grupuri infracţionale. Au fost implicaţi în şantaj şi în trafic de influenţă. La televiziunile lor se plimbă în fiecare săptămînă aceiaşi oameni, oameni care sînt formatori ai opiniei publice.

Ambele televiziuni oferă un spaţiu larg pentru opinia unora ca Sorin Roşca Stănescu, Marian Vanghelie, Gigi Becali, Elena Udrea. Toţi au petrecut timp în puşcărie/arest şi în politică, în poziţii foarte importante. Nu sînt singurii. Cam toţi politicienii puşcăriaşi sau puşcăriabili cu o minimă priză la public sînt promovaţi, adesea agresiv, de ambele posturi de televiziune.

Pe lîngă aceştia sînt alţi formatori de opinie care au dovedit de-a lungul timpului o perfectă lipsă de coloană vertebrală. Ciutacu, Creţulescu, Ursu, Gâdea, Badea, Grecu au schimbat cu o uşurinţă năucitoare direcţia atacului sau a laudelor deşănţate în funcţie de interesul patronilor lor şi, cel mai adesea, împotriva interesului public.

Mesajul principal promovat în ultimele luni este că lupta anticorupţie dăunează României şi că oameni după chipul şi asemănarea patronilor nu numai că sînt acceptabili, dar sînt în fapt elitele de care avem nevoie. Sînt oamenii care pot să salveze România din ghearele Sistemului."

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne