Gîrbovan nu mai aşteaptă decizia oficială a lui Iohannis. A demisionat deja din magistratură

Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nominalizată de Viorica Dăncilă pentru preluarea şefiei Ministerului Justiţiei, Dana Gîrbovan şi-a dat demisia din funcţia de judecător chiar înainte ca preşedintele Iohannis să fi transmis oficial dacă acceptă sau nu numirea ei. Demisia a fost anunţată astăzi, pe Facebook, de judecătoare:

"Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am înregistrat la Secţia pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură.

În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut şi am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorităţi de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiţiei, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi iniţiată.

Principalele 12 proiecte de soluţii pentru îmbunatăţirea sistemului de justiţie pe care doresc să le implementez ca ministru al Justiţiei le găsiţi la adresa: https://www.facebook.com/dana.girbovan.5/posts/2438562839523483" scrie, pe Facebook, Gîrbovan.

Reamintim că Dana Gîrbovan este controversată printre colegii săi, parte dintre ei reproşându-i faptul că a susţinut modificări profund nocive operate de PSD-ALDE în materie de justiţie. De altfel, imediat după nominalizarea Danei Gîrbovan, Asociaţia "Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor" a reamintit opiniei publice că aceasta a criticat experţii GRECO, a persiflat îngrijorările exprimate de ambasadele ţărilor partenere în legătură cu acţiunile puterii în materie de Justiţie, referendumul organizat de preşedintele Iohannis, DNA-ul etc.

În consecinţă, procurorii atrag atenţia că unii chiar s-ar putea întreba dacă "propunerea pentru funcţia de ministru al Justiţiei chiar consideră că organizaţiile internaţionale sunt superficiale şi ar trebui ignorate, dacă te poţi adresa preşedintelui republicii cu termeni precum ”demagog” şi ”populist”, dacă cetăţenii pot fi împărţiţi în buni şi răi creştini în funcţie de cum au votat la referendum cu privire la amnistierea/graţierea faptelor de corupţie, dacă poţi să ieşi cu informaţii nedocumentate despre numărul de dosare vizându-i pe magistraţi şi modul de constituire a acestora fără să îţi ceri scuze după ce afirmaţiile tale au fost infirmate sau dacă poţi utiliza cu titlu de adevăr diferite teorii ale conspiraţiei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne