Giorgio Armani - o viaţă dedicată modei şi artei ce exprimă noţiunea de frumuseţe

Talent, desen, glamour italian şi discreţie sunt doar câteva dintre adjectivele pe care le descriu personal despre acest mare designer, născut la 11.07.1934 la Piacenza.
Designerul vestimentar italian Giorgio Armani
Designerul vestimentar italian Giorgio Armani (Wikipedia.com)


Omul etern bronzat născut în regiunea italiană Emilia Romagna, ce a trecut de ceva timp de 80 de ani transfomându-se într-o piatră de hotar între aceste mari nume din modă care împodobesc cărţile şi muzeele, reprezintă un talent obligatoriu în orice fel de clasă de desen vestimentar. Firma Armani a reuşit să se afirme ca un lider în domeniul modei, oferind de fiecare dată noi colecţii surprinzătoare.

Georgio Armani a fost listat de revista Forbes drept al cincilea cel mai bogat om din Italia, iar printre capriciile sale se numără zece case şi un iaht de lux mega (65 de metri), proiectat de el însuşi şi numit în onoarea mamei sale, Main, cu care se plimba pe Marea Mediterană în timpul său liber alături de "prieteni bine aleşi". În afară de aceasta, a fost preocupat de investiţii în condiţii de siguranţă în hoteluri de lux în oraşe precum Milano şi Dubai.

Afecţiunea pentru sport este, de asemenea, sinonimă cu succesul: iubitor de baschet devine patronul echipei EA7 Olimpia Milano, care a câştigat liga după 18 ani de înfrângeri succesive. Provocarea în fotbal îl aduce alături de echipa frumosului Pepe Guardiola, iar timp de trei ani va crea costumele pentru jucătorii de la Bayern München în afara terenului! Mare provocare!

Acest om a ştiut unde vrea să ajungă şi a obţinut totul... la 82 de ani merită să strălucească, iar dacă Valentino şi Gucci şi-au deschis propriile lor muzee, de ce Armani nu? Anunţul a fost deja făcut în 2015 când şi-a deschis propriul muzeu în oraşul Milano. Potrivit presei străine, locul ales este vechea fabrică Nestle în care se află acum Teatrul Armani. "Acesta va fi un centru cultural, un spaţiu deschis pentru artă şi pentru cei ce studiază moda. Ceva de genul propriului meu Tate Gallery ", a declarat Giorgio însuşi, după o paradă de Emporio Armani.

Favoritul Sophiei Loren şi al lui Cate Blanchett este convins că nu este momentul să se retragă, iar în aprilie 2014 declara: "Viaţa mea e munca mea şi nu am nicio intenţie să renunţ." Cu toate acestea, zvonurile indică faptul că şi-a ales succesorul ce va continua să conducă marele şi elegantul imperiu Armani: Roberta Armani, nepoata sa, care este acum ambasadorul firmei. Dar liniştiţi-vă, pentru că-l mai avem pe Giorgio pentru o vreme!

Va urma partea a II-a

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură