Gino Iorgulescu, la un nou mandat pentru funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Fostul fotbalist a fost reales, luni, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, obţinând un total 13 de voturi, faţă de Sorin Drăgoi, contracandidatul său, care a primit doar un singur vot.
Gino Iorgulescu, preşedinte LPF
Gino Iorgulescu, preşedinte LPF (Epoch Times România)

În cadrul Adunării Generale a LPF desfăşurate, luni, la sediul ligii, Gino Iorgulescu - actualul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost reales în fruntea forului care organizează fotbalul profesionist de prima ligă în România, în dauna contracandidatului său Sorin Drăgoi, preşedintele ACS Poli Timişoara.

Iorgulescu (61 de ani) a fost preferat de 13 dintre cei 14 reprezentanţi ai cluburilor din Liga I cu drept de vot.

Fostul jucător al lui Sportul Studenţesc urmează să ocupe această funcţie cinci ani de acum încolo, şi nu de patru, ca până acum, după ce Statutul LPF a fost modificat în acest sens, acest mandat fiind de altfel ultimul pentru Gino, deoarece o persoană nu poate avea mai mult de două mandate.

"Vreau să mulţumesc echipei mele care m-a ajutat în această perioadă, şi în mandatul de 4 ani, dar şi în perioada alegerilor..Mulţumesc cluburilor pentru încrederea acordată. Au fost 11 propuneri din partea cluburilor ca să candidez pentru un nou mandat, iar asta mi-a dat încredere. Sper să îmi dea şi putere de muncă pentru a creşte acest produs. Vreau să creştem fotbalul şi Liga Profesionistă de Fotbal, să creştem jucători şi să facem ceea ce ne-am propus în programul pentru următorii cinci ani." a spus Gino Iorgulescu la conferinţa de presă organizată după alegeri.

La rândul său, Sorin Drăgoi a declarat: "A fost 13-1, e greu să lupţi cu un contracandidat preferat. E greu să reuşeşti să schimbi mentalitatea şi să faci ceva pentru fotbalul românesc. Dezamăgit nu sunt de voturile pe care nu le-am primit, dezamăgit sunt de situaţia fotbalului românesc. Eu am simţit că reprezentanţii cluburilor au votat pentru un lucru mai bun în fotbal. Şi dacă ăsta este lucrul mai bun în fotbal le respect opţiunea. Nu e jenant scorul. Jenant era dacă nu participam. Am venit, am participat. La 5-0 nu îţi retragi echipa de pe teren, lupţi până la capăt. Sunt mai supărat pentru Poli Timişoara, decât pentru votul de azi. Era firesc, era normal. Eu am încercat să fac lucrurile să se schimbe, să fac un nou început pentru fotbalul românesc. Din păcate nu am reuşit să conving cluburile. Sper ca peste cinci ani să avem un fotbal mai bun".

Gino Iorgulescu a fost ales pentru prima oară preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal la 14 noiembrie 2013, el învingându-l atunci pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport