Gimnastică. Liu Tingting, medalie de aur în finala probei de bârnă a CM 2018 (Qatar)

Gimnasta chinezoaică a devenit campioană mondială la bârnă, sâmbătă, obţinând cel mai bun punctaj în detrimentul americancei Simone Biles, cea din urmă adjudecându-şi doar medalia de bronz.
Gimnasta chinezoaică Liu Tingting.
Gimnasta chinezoaică Liu Tingting. (Getty Images)

Sportiva americană Simone Biles, care a dominat ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar) - obţinând trei medalii de aur şi una de argint (pe echipe, individual compus, sărituri, respectiv paralele), a obţinut în finala probei de bârnă a treia notă 13,700 - care i-a adus medalia de bronz, arbitrii depunctând-o pe multipla campioană mondială (13 titluri) în urmă mai multor dezechilibrări.

Astfel, noul titlu de campioană mondială a revenit chinezoaicei Liu Tingting, care a evoluat fără greşeală - fiind notată cu 14,533, medalia de argint revenind canadiencei Anne-Marie Padurariu (14,100).

În finala masculină de la sărituri, titlul suprem a fost adjudecat de gimnastul nord-coreean Ri Se Gwang cu un punctaj de 14,933 - în detrimentul campionului mondial en-titre, niponul Kewnzo Shirai - clasat al treilea cu 14,675, pentru ca medalia de argint să-i revină rusului Artur Dalaloian (14,833).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport