Gimnastică: Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu au câştigat medalii de aur la Szombathely

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu au cucerit, duminică, medalii de aur la bârnă şi, respectiv sărituri. Ponor şi-a adjudecat şi medalia de argint la sol, în concursul de "Cupă Mondială" de la Szombathely din Ungaria.
Gimnasta română Cătălina Ponor
Gimnasta română Cătălina Ponor (Cătălina Ponor/facebook)

În a doua zi a finalelor competiţiei, Cătălina Ponor a fost recompensată cu medalia de aur la bârna, unde, cu 13,933 (dificultate 5,6, execuţie 8,333), românca a ocupat prima poziţie a podiumului. La sol, sportiva noastră s-a clasat pe locul secund, cu 13,566, după canadianca Brooklyn Moors.

La săritiri, Marian Drăgulescu a reuşit o săritură care îi poartă numele aproape perfectă. La prima săritură a însumat un total de 15,000 puncte, iar la a doua 14,566. Astfel, cu media de 14,783 puncte şi-a asigurat primul loc.

Şi ceilalţi sportivi români calificaţi în această fază a concursului de "Cupă Mondială" au avut o prezenţă frumoasă: Maria Holbură a ocupat locul patru la bârnă, cu 12,266, Vlad Cotuna, tot locul 4 la paralele, cu 14,400, iar Cristian Băţagă a fost al 5-lea la sărituri, cu 13,933.

Sâmbătă, în prima zi a finalelor, Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint la sol.

Gimnaştii noştri urmează să participe săptămâna viitoare la concursul de "Cupă Mondială" de la Paris şi apoi la Mondialele de la Montreal, competiţie al cărei ambasador a fost desemnat de organizatori şi de Federaţia Internaţională de gimnastică Nadia Comaneci, eroina Jocurilor Olimpice 1976 din oraşul canadian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport