Gimnastică artistică. O nouă medalie de aur pentru Larisa Iordache (Taipei)

Sportiva noastră a cucerit, miercuri, a treia medalie la Universiada de vară de la Taipei - două de aur şi una de bronz.
Larisa Andreea Iordache.
Larisa Andreea Iordache. (Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)

Ţara noastră, prezentă la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan), numără după patru zile de concurs patru medalii - două de aur şi două de bronz, toate cucerite în probele de gimnastică artistică.

Larisa Iordache are un parcurs deosebit, sportiva română obţinând, miercuri, cea de-a treia medalie - a doua de aur, în concursul de la sol, ea fiind notată de către arbitri cu cel mai bun punctaj 13,800, devansându-le astfel în clasamentul final pe japoneza Asuka Teramoto, 13,766, şi pe rusoaica Lilia Ahaimova, 13,533.

Larisa Iordache obţinuse, luni, cel mai bun punctaj şi la individual compus - un total de 56,750 puncte (14,400 la sărituri, 14,300 la paralele, 14,000 la bârnă şi 14,050 la sol) fiind medaliată cu aur, iar miercuri, în evoluţia de la bârnă aceasta fusese notată de către arbitri cu al treilea punctaj ca valoare pentru evoluţia sa - 13,666 puncte (bronz).

În afara celor trei medalii cucerite la Taipei, palmaresul tinerei gimnaste mai numără o medalie de bronz la JO 2012 (cu echipa), două medalii de argint (individual compus, sol) şi două de bronz (individual compus, sol) la Mondiale, cinci medalii de aur (două cu echipa, două la sol, unul la bârnă), cinci de argint (două la bârnă, individual compus, sărituri şi sol) şi două de bronz (sărituri şi bârnă) la Europene.

Tot la gimnastică artistică, Andrei Muntean a fost al treilea în proba de sărituri, el având o medie de 14,400 puncte, după cele două sărituri de 14,800 - prima săritură, respectiv 14,600 - a doua.

România participă la ediţia a 29-a a Universiadei de vară cu o delegaţie de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport