Gimnastică artistică. Marian Drăgulescu s-a calificat în finalele la sol şi sărituri la Campionatele Europene

Gimnastul român s-a calificat în urma unei evoluţii deosebite la sol, el fiind notat cu a doua notă 14,666 puncte, în timp ce la sărituri acesta a obţinut cel mai bun scor 14,666 puncte.
Românul Marian Drăgulescu
Românul Marian Drăgulescu (Marian Dragulescu Official/facebook)

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte în aceste zile Campionatele Europene de gimnastică artistică, ţara noastră fiind prezentă cu 10 sportivi din totalul de 274 (168 la masculin şi 106 la feminin) participanţi din 37 de ţări.

Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache.

Astfel, gimnastul român Marian Drăgulescu, este singurul reprezentant al lotului masculin care a obţinut, miercuri, calificarea în finalele la sol şi sărituri. La sol, arbitrii i-au acordat 14,666 puncte, a doua notă a calificărilor, în timp ce la sărituri, acesta a obţinut calificarea în finală cu prima notă, media sa fiind de 14,666 puncte.

"Mă simt foarte bine la Cluj, sala e superbă, iar spectatorii m-au încurajat foarte mult, totul a fost foarte bine. Mă bucur că am reuşit să-mi stăpânesc emoţiile şi să fac exerciţiile aşa cum mi-am dorit..Am prima notă din calificări la sărituri şi a doua la sol. Întotdeauna se poate mai bine sau mai puţin bine. Dacă aş încheia şi în finale pe locul 1 la sărituri şi 2 la sol aş fi mai mult decât fericit." a afirmat multiplul campion mondial şi european.

De menţionat accidentarea la spate a sportivului român Laurenţiu Nistor, în cadrul exerciţiului său la bară fixă, unde a ratat prinderea barei şi a căzut pe burtă la mare distanţă de aparat, acesta fiind transportat de urgenţă cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţă 1 din Cluj-Napoca.

"Nu este nimic grav, Laurenţiu are din ce am înţeles doar o contractură la spate. El a rămas nemişcat pentru că şocul respirator a fost destul de dur la contactul cu salteaua. Dar, după cum am spus, este bine din informaţiile pe care le am până în acest moment", a declarat preşedintele Federaţiei Române de specialitate, Adrian Stoica.

În finala masculină la individual compus România nu va avea reprezentant deoarece niciunul dintre cei şase gimnaşti nu a concurat la toate cele şase aparate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport