Gimnastică artistică. Marian Drăgulescu, după frumoasa performanţă de la Cluj-Napoca

"Este cea mai importantă medalie pentru mine pentru că am obţinut-o acasă, în faţa a 7.000 de români. Acum am 10 medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la Europene, pot să-mi deschid un muzeu oricând. A fost superb.."
Gimnastul român Marian Drăgulescu.
Gimnastul român Marian Drăgulescu. (Alexander Hassenstein / Bongarts / Getty Images)

Gimnastul român Marian Drăgulescu a adăugat cea de-a 30-a medalie palmaresului său, sâmbătă, prin cucerirea aurului în concursul la sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică, ce se desfăşoară în această perioadă la Cluj -Napoca.

Plin de emoţie şi de fericire, veteranul de 36 de ani şi-a îndeplinit dorinţa:

"Am avut o dorinţă, să mi se cânte imnul la această ediţie a Campionatelor Europene... a fost dorinţa mea cea mai mare şi mi s-a îndeplinit. Este cea mai importantă medalie pentru mine pentru că am obţinut-o acasă, în faţa a 7.000 de români. Acum am 10 medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la Europene, pot să-mi deschid un muzeu oricând. A fost superb, m-am simţit extraordinar în sală alături de public. Am avut emoţii, recunosc, pentru că mă gândeam că asta va fi cea mai valoroasă medalie a mea şi îmi doream atât de mult să o câştig acasă.", a declarat Marian Drăgulescu.

Duminică, în concursul masculin, Marian Drăgulescu va participa în finala la sărituri. Legat de această probă, proaspătul campion a mărturisit că nu va executa noua sa săritură. "Am avut ceva probleme cu spatele şi de câte ori am sărit-o trebuia să stau 4-5 zile să mă refac. Poate voi găsi o soluţie să antrenez mai mult noua mea săritură. Am ales însă ca strategie să merg mai mult pe execuţie şi să fac totul cât mai corect. Acum sunt foarte fericit pentru ce am câştigat azi, mâine e o altă zi. Sper să mă simt foarte bine şi mâine. Oricum, voi lupta pentru medalie şi la sărituri", a adăugat el.

La competiţia găzduită în aceste zile de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, ţara noastră participă cu o delegaţie formată din 10 sportivi.

Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache.

Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor reprezenta România, duminică, în finala la bârnă.

Tot duminică, în ultima zi a competiţiei continentale sunt programate următoarele finale: masculin — sărituri, paralele şi bară; feminin — bârnă şi sol (13,30-16,40).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport