Gimnastică artistică. Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint la Europenele de la Cluj-Napoca

Sportivul român a fost medaliat cu argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, cele două sărituri ale sale fiind notate de către arbitri cu 14,666, respectiv 14,800 puncte.
Gimnastul român Marian Drăgulescu.
 
Gimnastul român Marian Drăgulescu.   (Richard Heathcote / Getty Images)

Gimnastul român Marian Drăgulescu este vicecampion european în concursul de sărituri în urma evoluţiei sale de duminică, de la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, el fiind punctat de arbitri pentru cele două sărituri ale sale cu 14,666 şi 14,800 (un total de 14,733 puncte). Prima poziţie a revenit sportivului rus Artur Dalaloian (14,933 puncte), în timp ce locul trei a fost adjudecat de ucraineanul Oleg Verniaiev (14,649 puncte).

Românul în vârstă de 36 de ani, obţinuse ieri titlul european în concursul la sol, devenind în urma acestei performanţe gimnastul cu cele mai multe medalii de aur (10) din istoria sportului românesc, depăşind-o astfel pe Nadia Comâneci.

Sportivul român a cucerit cea de-a 18 medalie a sa la Campionatele Europene, palmaresul carierei sale numărând acum 31 de medalii: 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 de argint şi 2 de bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 de aur şi 2 de argint) şi 18 la Campionatele Europene (10 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz). Singura medalie care îi lipseşte este cea de aur la Jocurile Olimpice.

La competiţia găzduită în aceste zile de Cluj-Napoca, ţara noastră participă cu o delegaţie formată din 10 sportivi.

Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache.

Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor reprezenta România, astăzi, în finala la bârnă.

La ediţia de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă).