Gimnastică artistică. Larisa Iordache, medalie de aur la Universiada de la Taipei

Sportiva română a avut cel mai bun punctaj la individual compus - un total de 56,750 puncte (14,400 la sărituri, 14,300 la paralele, 14,000 la bârnă şi 14,050 la sol).
Gimnasta română Larisa Iordache.
Gimnasta română Larisa Iordache. (Larisa Iordache/facebook)

Larisa Iordache (21 de ani) a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în probele de la individual compus din cadrul concursului de gimnastică artistică din cadrul celei de-a 29-a Universiade de vară, de la Taipei (Taiwan), românca fiind notată cu cel mai bun punctaj - un total de 56,750 puncte.

Portdrapelul delegaţiei României la ceremonia de deschidere a competiţiei, desfăşurată sâmbătă, a fost urmată în clasament de nipona Asuka Teramoto, cu 55,650 puncte şi de canadianca Elisabeth Black - 54,950 puncte.

În continuare Larisa urmează să evolueze miercuri în finalele din concursul pe aparate (paralele, bârnă şi sol).

Până în prezent palmaresul tinerei gimnaste numără o medalie de bronz la JO 2012 (cu echipa), două medalii de argint (individual compus, sol) şi două de bronz (individual compus, sol) la Mondiale, cinci medalii de aur (două cu echipa, două la sol, unul la bârnă), cinci de argint (două la bârnă, individual compus, sărituri şi sol) şi două de bronz (sărituri şi bârnă) la Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport