Gimnastică artistică. Cătălina Ponor se retrage din activitatea sportivă

"Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport..Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc." - Cătălina Ponor
Gimnasta română Cătălina Ponor
Gimnasta română Cătălina Ponor (Cătălina Ponor/facebook)

Gimnasta română Cătălina Ponor (30 de ani) şi-a anunţat, joi, retragerea din activitate. Multipla campioană olimpică a făcut anunţul pe site-ul de socializare Facebook, această decizie fiind luată după ce nu a reuşit, miercuri, să se califice în finalele de la bârnă şi sol din cadrul Campionatelor Mondiale de la Montreal (Canada).

''Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport, pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc. Din cauza sănătăţii, care se cam joacă cu mine, şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun Stop! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica'', a mărturisit Ponor.

''Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum! 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca sportivă cu două momente de neuitat: 1 — Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat, 2 — Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice atât frumoase în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcute, cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă'', a continuat marea gimnastă româncă.

Cătălina Ponor nu a uitat să le mulţumească tuturor celor care i-au fost alături şi au susţinut-o pe parcursul întregii sale cariere, părinţilor, antrenorilor şi celorlalţi componenţi ai staff-ului, dar şi susţinătorilor săi.

''Vă mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care aţi aplaudat, bucurat, suferit, plâns, ţopăit împreună cu mine. Sunt multe persoane pe care ar trebui să le menţionez pentru a le mulţumi, însă, mă voi rezuma doar la câteva nume importante'', a afirmat Ponor, care le-a mulţumit părinţilor săi, pentru ce au învăţat-o şi pentru susţinerea fizică şi psihică, antrenorilor Lucian Sandu, Octavian Bellu, Mariana Bitang, pentru cei 15 ani petrecuţi împreună, afirmând că Bellu şi Bitang au fost că nişte ''părinţi''.

Totodată, sportiva noastră le-a mulţumit antrenoarei Lili Cosma, kinetoterapeutului Toma Vasilescu, masorului Florin Aştefanei, medicului Mihaela Dobranici şi ''nu în ultimul rând fanilor, cei fără de care sălile ar fi goale şi pustii''.

Cătălina Ponor a ratat, miercuri, calificările în finalele de la bârnă şi sol la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Montreal. La bârnă a ratat urcarea şi a primit un punctaj de 12,233, terminând pe locul 26. La sol, Ponor a obţinut 13,266 şi a încheiat pe locul 14.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport