Gigantul rus Mechel în cădere liberă

(NICOLAS ASFOURI / AFP / GettyImages)

Acţiunile companiei de minerit Mechel, au scăzut marţi cu peste 35% în Moscova, după o scădere de două cifre cu o zi în urmă, în urma îngrijorărilor că gigantul, care angajează 70.000 de persoane, va fi forţat să declare faliment.

Acţiunile Mechel au scăzut cu 38,8% la 16,7 ruble, cel mai scăzut preţ înregistrat, potrivit Bursei din Moscova. Cu patru ani în urmă o acţiune costa 745 de ruble.

Bursa a comunicat că a impus restricţii temporare pentru tranzacţionarea cu Mechel, după ce acţiunile acesteia au înregistrat o scădere cu 20% faţă de preţul de închidere, luni, în numai zece minute.

Cel mai mare producător al Rusiei de cărbune, Mechel a fost implicat în negocieri prelungite cu creditorii pentru a restructura datoria, estimată la aproximativ 9 miliarde de dolari.

Preţul acţiunilor Mechel au scăzut cu 74% numai în acest an.

Băncile de stat ruse VTB şi Sberbank, cei mai mari creditori ai Mechel, au îndemnat compania să-şi convertească datoria în acţiuni.

Colapsul financiar al Mechel este foarte probabil şi este ”foarte dificil să propui o altă opţiune rezonabilă”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice Alexei Ulyukayev, sâmbătă.

Acţiunile Mechel au scăzut cu 30% la bursa din New York luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie