Ghiţă, plângere penală contra lui Kovesi. Acuzaţiile, demontate însă încă de acum un an

Sebastian Ghiţă o acuză pe fosta şefă DNA că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, pe motiv că finalizarea dosarului acestuia ar fi ajutat-o în carieră. De extrădarea lui Popa s-a ocupat însă MAI, nu DNA...
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul deputat Sebastian Ghiţă - politician fugit din ţară în timp ce avea dosare pe rol - a anunţat că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi. Ghiţă a făcut plângerea la proaspăt înfiinţata Secţie Specială pentru anchetarea magistraţilor. Conform unor surse citate de stiripesurse.ro, ancheta ar fi condusă de Adina Florea, procuroarea pe care Tudorel Toader o voia şefă la DNA.

"După ce am prezentat statului român toate elementele privind activitatea infracţională a acestui grup Onea – Kovesi am văzut că nimic nu s-a întâmplat şi că tot ce face acest grup dosare fabricate este ascuns, pitit. Ce m-a făcut să fac această plângere este că această secţie de urmărire a magistraţilor permite cetăţenilor să prezinte probe", a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.

În plângerea sa, deputatul, titular a mai multe dosare penale, susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Pe de altă parte, acuzaţiile formulate de Ghiţă au fost demontate în urmă cu un an de Parchetul General şi de Ministerul de Interne, relatează Digi24.ro. Astfel, în urma unei investigaţii a Parchetului General a reieşit că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA.

"În timpul acestei relaţii de prietenie Laura Codruţa Kovesi mi-a solicitat personal în primăvară anului 2011, moment în care deţinea funcţia de Procuror General al României, să efectuez plata unui sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa în mod direct şi personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult în cariera sa profesională dacă se finaliza în modul dorit de ea. În mod concret Kovesi a pretins în mod direct şi a primit o sumă de bani pentru aducerea în ţară a lui Popa Nicolae, la momentul oportun, ales cu atenţie deosebită de Kovesi personal", susţine Ghiţă în denunţul său.

Potrivit lui Sebastian Ghiţă, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând.

"Este simplu de ce am avut curajul să revin. La momentul în care am încercat să mă feresc de răutatea lor nu am avut dovezi despre existenţa acelei facturi. Am aflat că un raport al ANAF a descoperit acea factură. De la o firmă din Ploieşti s-au plătit aceşti bani. Acum Kovesi nu mai poate să îl trimită pe Negulescu să fure documentele de la firmă, să o percheziţioneze. Acest raport a descoperit, este menţionat negru pe alb, data, suma. Acele documente vor ajunge la procurorii de la Parchetul General. Kovesi i-a ordonat lui Negulescu să facă o percheziţie şi să ia acel document. Nimeni nu a ştiut de ce oamenii din Ploieşti au fost arestaţi. Acum o săptămână ne-am dat seama pentru că Negulescu să fure şi ascundă acel document.

Ce este mai grav este faptul că toată puterea acestei doamne, şi puterea DNA pe care a dominat-o şi a sechestrat-o toată a fost folosită pentru fabricarea de dosare false împotriva mea, denunţuri incorecte. Câte dosare s-au clasat şi câte denunţuri au fost retrase. Nu cred că vă este străin că doamna Kovesi a minţit când a spus că nu se cunoştea cu mine, că a fost la mine acasă şi că nu am avut o relaţie. Era procurorul general. Mai grav este cum a acţionat ulterior. Cum a încercat zi de zi, lună de lună să îşi contruiască acest grup de lucru cu care să îşi permită orice în societate, să aresteze pe oricine. Să domine societatea ilegal. Rând pe rând a atacat şi a dominat judecători, colegi din parchete, funcţionari ANAF, e inimaginabil, toţi ne mirăm că toate aceste dosare ajungeau la Onea şi Negulescu. Aţi văzut negru pe alb în mesajele whatapp, în convorbiri, am auzit cum Negulescu spunea şi Onea accepta, am fost la doamna K, şi-a dat acordul să plantăm probe ilegale. Să falsificăm. Doamna K era şefa, doamna K este doamna Kovesi", a mai susţinut deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne