Ghiţă loveşte de la distanţă: Procurorul DNA care instrumenta dosarul "Tony Blair" îşi anunţă retragerea

Procurorul Mircea Negulescu a fost nevoit să ceară încetarea activităţii în cadrul DNA în urma unei înregistrări audio prezentate de deputatul fugar Sebastian Ghiţă.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Unul dintre procurorii care instrumentează dosarul "Tony Blair", Mircea Negulescu, a solicitat încetarea activităţii în cadrul DNA, reiese dintr-un comunicat al instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi.

"Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Această cerere a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluţionare", se arată în comunicatul citat.

Potrivit hotnews.ro, într-una dintre înregistrările cu deputatul fugar Sebastian Ghiţă, acesta prezintă o înregistrare audio între o persoană "M.N." şi o altă persoană neidentificată în care este pomenit "Iancu".

"– M.N.: Claudia Tănase… da? Claudia! Hm?

– Interlocutor: Da' tu ai încredere în Claudia asta?

– M.N.: Da! Claudia mi l-a dat pe Bădescu, pe naşul, ca să fim ok, aşa!

– Interlocutor: Ea ţi l-a dat pe Bădescu?

– M.N.: Ea cu Tănase, da!

– Interlocutor: Tu lui Sabin (şeful SRI Prahova) i-ai spus asta, de care ţi-a dat… (neinteligibil)?

– M.N.: Nu…

– Interlocutor: Ştia de la tine …

– M.N.: Da. Păi nu ţi-a zis ? Ţi-a zis!

– Interlocutor: Nu.

– M.N: Ştia de la mine, normal, că doar de la cine era să ştie! Da? Şi pe urma chestia că domne’, că Enache, cu presa, cu…

– Interlocutor: Tot Claudia ţi-a spus-o ?

– M.N.: Nu, aia ştiu de la altă lume… Ştiu de la Pătraru. Mă certa pe mine Pătraru, că dai la două capete, făceau d’alea, că facem noi….

– Interlocutor: Pătraru nu e prieten cu Saghel?

– M.N.: Ştii, am avut eu o relaţie cu Claudia, mi-a zis-o Pătraru.

– Interlocutor : Mă, nu te-a rugat nimeni !

– M.N.: Mi-a zis Pătraru, mă! Cum nu m-a anunţat nimeni?

– Interlocutor: Asta este şantaj, mă!

– M.N. : Păi e şantaj, mă!

– Interlocutor: Dă-l pe Pătraru pentru şantaj, dă-l în p… măsii….

– M.N.: De ce să-l bag pe Pătraru? … (neinteligibil)

– Interlocutor: Ce treabă are el că ai regulat-o tu pe Claudia ?

– M.N.: Păi eu le regulez pe toate, să moară mama! Nu pot să stau o oră! Deci nu pot să mă salut cu o femeie cunoscută pe….

– Interlocutor: Ăsta-i şantaj! Ăsta-i şantaj!

– M.N.: Ştiu! Da, chestia asta o ştii numai tu şi Sabin (şeful SRI Prahova)!".

În continuarea înregistrării video, Sebastian Ghiţă acuza, reluând informaţii publicate pe diverse site-uri, inclusiv luju.ro, "date şi informaţii extrem de grave despre situaţia primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu", respectiv o legătură între acesta, procurorul Negulescu judecătorul Iulian Dinu şi avocata Claudia Tănase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne