Ghinea: Ultima modă e să dai vina pe tehnocraţi pentru orice. A3 face campanie împotriva lui Cioloş

Fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, acuză o campanie de presă desfăşurată de Antena 3 împotriva fostului premier Dacian Cioloş pe tema abuzului în serviciu.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Ultima modă e să dai vina pe tehnocraţi pentru orice. Antena 3 face campanie, când nu ne îndeamnă la unitate şi pupături naţionale, că de ce nu a rezolvat fostul premier Dacian Cioloş problema cu abuzul în serviciu, şi-a exprimat nemulţumirea fostul ministru Cristian Ghinea, care a încercat să explice cum a stat, de fapt, treaba la vremea respectivă, într-o postare pe Facebook intitulată "Argumentum at tehnocratum".

Fostul ministru al Fondurilor Europene a atras atenţia că Guvernul din care a făcut parte a făcut următorii paşi:

1. A rugat insistent Parlamentul să legifereze (adică să îşi facă treaba) pentru a pune legislaţia în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale deja vechi.

2. Cum Parlamentul nu făcea asta, Guvernul Cioloş a decis să adopte o OUG. S-a consultat cu CSM (aviz chiar), a dezbătut public, inclusiv cu parlamentarii interesaţi.

3. La această OUG reacţia a fost de a ne acuza de dictatură. Revedeţi declaraţiile lui Tăriceanu et co. Această OUG nu aducea nimic malign faţă de lupta cu corupţia. Reacţia a fost vehementă, cu campanie de presă.

4. Curtea Constituţională a dat decizia privind abuzul în serviciu. Deci DUPA acel OUG. Logic, nu puteam include această chestiune în OUG privind Codul Penal.

5. Guvernul a rugat Parlamentul să legifereze. Am decis că e înţelept să îi lăsăm pe cei care fuseseră atât de vehemenţi în a ne critica pentru dictatură să îşi facă treaba. Ajungem în situaţia de a nici nu mai aştepta legi ci doar OUG? Cu alte cuvinte politicienii şi presa lor duceau campanii de presă contra tehnocraţilor indiferent care era decizia, şi pentru că se mişcă cu OUG, iar acum că de ce nu s-a mişcat.

"Share vă rog - cea mai bună armă împotriva propagandei!", a concluzionat Ghinea.