Ghinea ţine partea Uber: Guvernul e captiv unei mafii a patronilor de firme de taxi

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Guvernul Grindeanu este captiv unei mafii a patronilor de firme de taxi, care face rău şi clienţilor şi şoferilor, a acuzat fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în contextul în care ordonanţa de urgenţă menită să pună frână fenomenului Uber este la un pas de a fi adoptată.

"O spun deschis: apariţia serviciilor de ride sharing a fost un imens salt înainte în viaţa mea. Am scăpat de servicii proaste, de grobianism, de "n-am rest". Cred în libertatea economică, de aceea cred că statul trebuie să ţină pasul cu realitatea, nu invers. Dacă industria de taximetrie are de suferit, soluţia este dereglementarea, nu distrugerea concurenţei binevenite", a declarat Ghinea.

Fostul ministru tehnocrat, în prezent deputat USR, a salutat Uber, Taxify şi celelalte aplicaţii asemănătoare, ca politician şi client.

"Guvernul este captiv unei mafii a patronilor de firme de taxi, care face rău şi clienţilor şi şoferilor. Nu cred că statul ar trebui să legifereze împotriva unor iniţiative care în final fac cetăţenilor viaţa mai bună", a adăugat Ghinea.