Ghinea: Scumpă ironie. România, premiată la un festival internaţional pentru un program omorât de Guvernul PSD

Catalogaţi drept "postaci" la un moment dat de liderul PSD Liviu Dragnea, tinerii IT-işti implicaţi în Proiectul GovITHub tocmai au fost premiaţi la un cunoscut festival internaţional.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Statul român tocmai a fost premiat la un festival internaţional pentru un program - GovITHub - pe care Guvernul PSD l-a omorât, a atras atenţia joi, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat Cristian Ghinea, în prezent deputat USR.

"Scumpă ironie. GovITHub, programul iniţiat anul trecut de guvernul Cioloş, tocmai a fost premiat la festivalul internaţional Webit. Tehnocraţii au reuşit anul trecut să convingă specialişti IT din mediul privat – zeci! - să lucreze, în special benevol, la dezvoltarea unor soluţii IT care să modernizeze administraţia publică românească. Proiectele la care au lucrat le găsiţi aici" a declarat Ghinea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene a amintit că Guvernul Cioloş le-a oferit unora dintre ei şi burse, mai mici însă decât salariile pe care le câştigau în mediul privat.

"PSD-istii nu puteau înţelege însă cum nişte cetăţeni pot lucra benevol la modernizarea statului. Ei ştiau numai cu contracte de milioane de euro pentru programe care nu funcţionează, făcute de firme ale clientelei politice. În timpul campaniei electorale, Dragnea s-a plâns chiar că Cioloş a angajat "postaci" la Guvern. După alegeri, cum atmosfera de incompetenţă hoţească nu cadra cu valorile lor, întreaga echipă de la GovITHub şi-a dat demisia, în semn de protest faţă de OUG 13. Şi cu asta, programul GovITHub a fost practic îngropat", a precizat Ghinea.

Deci, a continuat fostul ministru, statul român tocmai a fost premiat la un festival internaţional pentru un program pe care Guvernul PSD l-a omorât.

"Şi, aici e ironia amară, fix în aceeaşi zi: OUG-ul dat de Guvernul Cioloş pentru înfiinţarea programului a fost aprobat de Camera Deputaţilor. Inclusiv de către psd-işti. Să vedem acum câţi specialişti adevăraţi în IT vor veni să lucreze cu guvernul PSD-ALDE", a adăugat Ghinea.