Ghinea râde de PSD: Aşa e viaţa câteodată, are farmec şi surprize. Nu e ironic?

Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea vor face campanie pentru Frans Timmermans să preia şefia Comisiei Europene, deşi oficialul pune beţe în roate PSD-ului în ceea ce priveşte planurile sale din domeniul justiţiei, a transmis deputatul Cristian Ghinea, care se amuză de situaţie.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cere Guvernului Dragnea 3 explicaţii foarte concrete pentru scăparea penalilor, asta în timp ce, în mai 2019, PSD va ajunge să tragă ca înaltul oficial să preia şefia CE, a remarcat joi, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru Cristian Ghinea.

"Aşa e viaţa câteodată, are farmec şi surprize. Vicepreşedintele Comisiei, Timmermans îi cere Vioricăi Dăncilă să explice, punct cu punct, care este intenţia 'legiuitorului' - comisia Iordache în principal - pentru o serie de amendamente şi prevederi la modificările pe Codurile Penale. 'Care este obiectivul precis al acestui amendament' este întrebarea care se repetă obsesiv în scrisoarea Comisiei. Şi nu e tot. Guvernul României e 'rugat' ca, pe fiecare amendament, să dea explicaţii legate de cum afectează modificarea cu dedicaţie pentru Dragnea şi alţi penali anchetele pe fraude cu fonduri europene. Asta doare rău. Tocmai s-a redeschis un dosar teldrum, după nişte raporte ale OLAF. Comisia are o directivă legată de anchetarea fraudelor cu fonduri europene, pe care România trebuie să o respecte", a declarat Ghinea.

Deputatul USR a evidenţiat o întrebare directă din scrisoarea lui Timmermans legată de modificările pe Codul Penal: "Cum intenţionaţi să protejaţi în mod eficient, prin aceste modificări, interesul financiar al Uniunii European în cazurile în care fondurile Uniunii sunt fraudate?".

"Booon. Şi acum partea amuzantă pentru noi. Frans Timmermans (da acelaşi domn) tocmai şi-a anunţat candidatura pentru a fi pretendentul socialist la Preşedinţia Comisiei Europene. PSD face parte din grupul socialist. Şi chiar are mari şanse să obţină susţinerea, are deja grupul nordic-german de partide de strânga în spatele său. Interesul grupului socialist e să obţină cât mai multe poziţii de europarlamentari, astfel încât Timmermans să fie desemnat şeful Comisiei (propus de Consiliu şi acceptat de Parlamentul European). Nu e ironic? Viorica şi Liviu vor face campanie pentru Timmermans. Aplauze furtunoase!", a precizat Ghinea.