Ghinea: Jenant, trist, penibil. Noua realitate naţionalist-iliberală pregătită de PSD frizează absurdul

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în prezent deputat USR, a reacţionat, pe pagina sa de socializare, după ce europarlamentarul Cristian Preda s-a plâns că a fost chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României să răspundă unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de "defăimare a ţării".

"Mă solidarizez cu Cristian Preda. Noua realitate naţionalist-iliberală pe care PSD ne-o pregăteşte frizează absurdul. Europarlamentarul independent Cristian Preda s-a trezit convocat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului „Steaua României”, pentru a răspunde unui denunţ care îl acuză că ar fi „denigrat România” atunci când a criticat guvernele PSD-ALDE în Parlamentul European", a declarat Ghinea.

Fostul ministru a atras atenţia că Preda va fi anchetat de o comisie din care fac parte, printre alţii, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu şi doctorul Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv pentru favorizarea infractorului în dosarul Năstase.

"Cei trei ar trebui să apere onoarea României. Primăriţa care nu face nimic la Bucureşti decât briz-brizuri şi comunicate de presă, academiciana care a îngropat reforma educaţiei şi un corupt condamnat de justiţie apără onoarea României în faţa celor care spun adevărul. Jenant, trist, penibil. Când libertatea este atacată, trebuie să fim solidari", a precizat Ghinea.