Ghinea îl atacă pe Iohannis: Vrem preşedinte full-time, care nu dă şanse PSD-ului şi lasă societatea în offside

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Cristian Ghinea a declarat, la Timişoara, în timpul unui miting de campanie organizat pentru candidatul USR-PLUS la Cotroceni, că îşi doreşte un şef de stat care să lupte împotriva tuturor “ciumelor” şi l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu a fost mai decisiv în lupta cu PSD-ul atunci când a trebuit.

„Vreau un preşedinte care să se bată cu ciuma indiferent de culoare. Vreau un preşedinte care să nu mai dea niciodată o şansă PSD-ului. Astă-primăvară am făcut ceea ce puţini credeau că putem: am arătat că o forţă politică nouă, curată, se poate bate cu PSD de la egal la egal. Dar sistemul nu este doar PSD. Sistemul înseamnă şi baroni de altă culoare politică. Nu uit cum, acum un an, primari de culori politice diferite s-au opus penal iniţiativei noastre 'Fără Penali în Funcţii Publice'. Au încercat să îşi bată joc de sutele de mii de semnături ale românilor sătui de corupţie”, a afirmat Ghinea.

Potrivit copreşedintelui delegaţiei Alianţei USR PLUS în Parlamentul European, a existat un moment în care şeful statului „a putut să dea o lovitură majoră PSD-ului” dar a ales să nu o facă.

„Ţin minte cât de şocaţi am fost când preşedintele Iohannis a anunţat că 'mai dă o şansă PSD'. Două guverne Dragnea picaseră. Ne bătuserăm cu ei în stradă, ne bătuserăm cu ei în Parlament, ne bătuserăm cu ei peste tot. Dragnea era knock out şi mingea era la preşedintele Iohannis. Preşedintele a decis să dea mingea în out. Fără nici o consultare reală cu opoziţia, fără nici o încercare de rezistenţă. Ne-am simţit atunci singuri. Am simţit singurătatea unei forţe politice care enervează tot sistemul, am simţit singurătatea unui partid care are ambiţia de a schimba totul. Preşedintele ne-a lăsat în offside”, a precizat Ghinea.

Europarlamentarul a afirmat că doreşte ca la cârma ţării să ajungă un preşedinte care nu va lăsa „societatea în offside”, care îşi va îndeplini obligaţiile „full time” şi care nu va mai da alte şanse PSD-ului.

„Vrem să terminăm cu blestemul naţional al răului celui mai mic. Haideţi să nu mai alegem răul cel mai mic. Haideţi să pretindem mai mult, haideţi să cerem enorm de la preşedintele nostru. Pentru că suntem îndreptăţiţi să cerem asta de la cei care ne conduc. Noi suntem generaţia care nu mai pleacă. Noi suntem generaţia care nu se resemnează atunci când sistemul ne calcă în picioare. Suntem generaţia care reacţionează şi schimbă sistemul. Schimbă România. Pentru că este România noastră”, a menţionat Ghinea.

De asemenea, Ghinea a menţionat că viitorul preşedinte al ţării ar trebui să urmărească să creeze condiţiile potrivite pentru ca românii să nu mai plece în afara ţării şi să încerce să îşi croiască un rost în viaţă aici.

„Suntem generaţia care s-a organizat. Şi ne-am organizat nu doar să scăpăm de Dragnea, nu doar să scăpăm de Dăncilă. Ne-am organizat ca să schimbăm Sistemul. Vreau un preşedinte care să ne dea nouă o şansă. Dan Barna e un asemenea Preşedinte”, a conchis Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne