Ghinea: Doamna Dăncilă, vă asigur că nu veţi ridica MCV cu scrisori isterice trimise lui Juncker

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că singurul mod în care va fi ridicat MCV este dacă România întăreşte independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă nu va reuşi să ridice Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) prin "scrisori isterice" trimise preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a opinat joi, pe pagina sa de socializare, fostul ministru tehnocrat Cristian Ghinea, în prezent deputat USR.

"Doamna Dăncilă ori habar nu are ce e Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ori… Premierul României, cu o nonşalanţă care frizează absurdul, anunţă Comisia Europeană că “se impune” ridicarea MCV. Dacă aş avea câte un euro pentru fiecare politician român care se îmbăţoşează anti-MCV eram bogat. De fapt, se îmbăţoşează dar fac pe invers decât am promis, noi, ca ţară, că facem", a declarat Ghinea.

Potrivit fostului ministru, în caz că Dăncilă nu a citit ultimul raport MCV, publicat la finalul anului trecut, acesta nu sună prea bine: "Deşi punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase şi, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017".

"Doamnă Dăncilă, dacă vreţi să ridicaţi MCV, e foarte simplu - întăriţi independenţa justiţiei, luptaţi cu corupţia, inclusiv cu cea de la cel mai înalt nivel. Ştiu, vă e greu, sunteţi de la PSD. Dar vă asigur, cu scrisori isterice trimise preşedintelui Comisiei, nu o să reuşiţi. Ba dimpotrivă. Daţi share, poate ajunge şi la doamna Dăncilă", a afirmat Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne