Ghinea: Cioloş a avut prea mult bun-simţ care a fost speculat de cei ce nu au vrut să intre în USR

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Fostul premier Dacian Cioloş a avut prea mult bun-simţ care a fost speculat inclusiv de oameni care nu au vrut ca el să vină în Uniunea Salvaţi România, a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu acordat ziare.com, deputatul Cristian Ghinea.

"A fost un moment în care Cioloş a sondat apropierea de USR şi partidul ar fi trebuit să aibă o dezbatere largă internă care să-l integreze pe Cioloş în proiectul de creştere. După ce l-a susţinut în campania electorală spunând că cine votează partidul îl votează pe el premier, logic ar fi fost ca o echipă care are nevoie de jucători mari să-i propună lui Cioloş, un Messi liber de contract, să vină să se ocupe de Guvernul din umbră al USR. (...) Acela era momentul când lidership-ul USR trebuia să ia o decizie fermă", a precizat Ghinea.

Fostul ministru a explicat că atunci când ai un om pregătit, care a condus un guvern pe care l-ai recunoscut performant, îi spui: "vii la partid, stai în astea două birouri şi, cu echipa ta de foşti miniştri pe care i-am recunoscut ca performanţi, pregăteşti toate detaliile guvernării pentru 2020 - asta trebuia să facă un USR optimist şi deschis".

Cum lucrurile nu au stat deloc aşa, deputatul USR şi-a exprimat nemulţumirea că decizia în cazul Cioloş s-a luat într-un cerc restrâns şi nici măcar nu a fost asumată ulterior.

"S-a tot spus că a fost o părere personală. Nu ai păreri personale când eşti şef de partid. Reacţia bazei USR a fost superbă: nu am fost consultaţi, nu suntem genul de partid în care se decide în cerc mic", a precizat Ghinea.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne