Ghinea: Avem nevoie de o grevă prezidenţială. Iohannis, obligat moral să nu o revoce pe Kovesi

Avem nevoie de o grevă prezidenţială, pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să reprezinte garanţia morală că statul nu e complet luat ostatic de către borfaşi, a transmis fostul ministru Cristian Ghinea, care susţine că şeful statului nu trebuie să dea curs deciziei CCR în cazul Kovesi.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Klaus Iohannis are obligaţia morală de a nu semna el însuşi un decret de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, într-un interviu acordat RFI, deputatul USR Cristian Ghinea, care propune declanşarea unei greve prezidenţiale.

"Eu am dat un sfat: ar trebui să ne uităm la istoria noastră, unde avem exemple eroice de rezistenţă în faţa unor guverne imorale şi ilegitime, mă refer la greva regală. O grevă prezidenţială este ceea ce avem nevoie acum, pentru ca preşedintele Iohannis să reprezinte garanţia morală că statul român nu este complet luat ostatic de către borfaşi. Asta ar însemna, legal vorbind, că preşedintele refuză să pună în aplicare o decizie care trece dincolo de a-i stabili nişte limite.

Deciziile Curţii Constituţionale ar trebui să stabilească nişte limite în care actorii politici se pot mişca. Această decizie a CCR îi impune preşedintelui să facă ceva. Eu nu spun că preşedintele trebuie să încalce Constituţia, spun că preşedintele poate refuza moral această obligaţie care transcende Constituţia. Pur şi simplu, nu face nimic, ăsta este sfatul pe care i-l dau şi dacă PSD chiar are curaj să dea ochii cu poporul român, mergem la referendumul de suspendare", a declarat Ghinea.

După ce declaraţia sa a făcut ceva valuri, fostul ministru a revenit cu o postare pe pagina sa de socializare:

"Mulţi spun că Regele Mihai a făcut-o degeaba. Nu e chiar aşa. Greva Regală a forţat regimul marionetă al ruşilor să negocieze. PNL şi PNŢ au trimis oameni în Guvern. Speranţa a mai supravieţuit aproape doi ani, până la abdicarea finală. Greva nu rezolvă problema, dar poate da timp. Republica Borfaşilor va imploda dacă reuşim să o amânăm."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne