Ghimpu îl atacă dur pe Băsescu: Pune la îndoială că eu sunt unionist. Îl iau valurile

Liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că pe fostul şef al statului român, Traian Băsescu „îl iau valurile”, după ce acesta din urmă a susţinut că pune la îndoială unionismul lui Ghimpu.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (captură: privesc.eu)

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu vine cu acuzaţii dure la adresa fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, care l-a criticat în ultima perioadă pe Ghimpu, menţionând că este decepţionat de acesta şi că se îndoieşte de faptul că ar mai fi unionist, aşa cum se declara mereu.

„Băsescu, pentru mine, în Republica Moldova nu este omul care să-mi dea sfaturi. Şi nimeni. Pentru că situaţia n-o cunoaşte mai bine ca mine. A fost şeful statului, foarte bine, dar în Republica Moldova dumnealui nu cunoaşte situaţia ca mine. Dar Băsescu şi-a schimbat poziţia. A spus că nu, pe urma a spus că n-om distruge noi ţara pentru un om. A spus că pune la îndoială că Ghimpu e unionist, peste o săptămână a spus că unicul unionist în RM este Ghimpu. Îl iau valurile. Eu merg pe pământ, nu pe mare”, a afirmat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la N4, citat de Jurnal.md.

Mai mult, liberalul este de părere că Traian Băsescu se află în căutare de voturi. „Eu vreau să vă spun un lucru. Eu nu vreau să-l critic pe domnul Băsescu, dar mie îmi pare rău de ceea ce vorbeşte. Eu am înţeles un lucru: domnul Băsescu mai mult se gândeşte la cum să găsească la noi voturi decât să fie corect în relaţii cu cineva”, a adăugat Ghimpu.

Notabil este faptul că, după ce tot mai mulţi îl critică pe liderul PL pentru decizia de a forma alianţă cu partidul lui Plahotniuc şi a vota Guvernul Filip, acesta a luat o strategie de apărare prin atac. Ghimpu a mai declarat că şi postul de televiziune Jurnal TV trebuie închis, iar de furtul miliardului ar fi vinovată presa care nu a ştiut să asculte şi să reacţioneze. „Eu demult zic, de prin 2012, dacă nu chiar din 2011, şi dacă presa reacţiona, poate nu se fura chiar atât”, a afirmat Ghimpu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe