Gheţea: CEC Bank a acordat în primul trimestru credite de 20 de mil. de euro pentru sectorul agricol

(photos.com)

Preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Ghetea, a declarat vineri că banca a acordat pentru sectorul agricol peste 10.000 de credite în primul trimestru, în valoare de circa 20 de milioane de euro, 30% din activitatea băncii fiind orientată către finanţarea agriculturii.

"30% din activitatea noastră de creditare este îndreptată către finanţarea agriculturii. Anul trecut am dat 20.600 de credite în sectorul agricol, iar în primele trei luni ale acestui an am dat deja peste 10.000 de credite. Ca volum, anul trecut valoarea s-a ridicat la circa 80 de milioane de euro, iar în primele trei luni din 2012 la 20 de milioane de euro", a menţionat Gheţea.

Preşedintele CEC Bank a subliniat că banca pe care o conduce "este foarte ancorată în creditarea agriculturii de subzistenţă".

"Multe dintre aceste credite sunt garantate de Fondul de Garantare şi au în spate certificatele APIA, sunt pentru asociaţii familiale sau pentru micii fermieri care s-au dezvoltat. Sunt foarte multe situaţii în care credităm şi agricultura mare, fie că este vorba despre proiecte pe fonduri europene sau de credite în agricultură pur şi simplu", a mai spus Gheţea.