Gheorghe Ştefan acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. "Pinalti" este pregătit pentru reţinere

Gheorghe Ştefan
Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, a anunţat, luni, avocatul acestuia, Cătălin Dâncu.

Potrivit avocatului, citat de postul B1 TV, Ştefan este acuzat de transferarea a patru milioane euro în vederea susţinerii proiectului de licenţe Microsoft.

”Pentru Gheorghe Ştefan la ora aceasta prin ordonanţă se pune în discuţie infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare de bani”, a declarat avocatul. Acesta a adăugat că Ştefan este pregătit pentru reţinere, el fiind anunţat că acest lucru s-ar putea întâmpla.

”Urmează să se desfăşoare activităţi care au ca scop propunerea de reţinere şi ulterior de arestare preventivă”, a explicat avocatul.

Gheorghe Ştefan a fost adus cu luni dimineaţa, cu mandat, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru audieri în dosarul Microsoft. Tot astăzi, la DNA au fost aduşi de asemenea cu mandat, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, zis NIRO şi fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Potrivit unui martor în dosarul Microsoft, omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, ar fi primit "opt-nouă" milioane de euro, respectiv "circa trei milioane de euro" şi tot trei milioane de euro ar fi ajuns şi la Gabriel Sandu.

„Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit aproximativ 8-9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan (primarul oraşului Piatra Neamţ) circa 3 milioane de euro. Tot în jur de 3 milioane a primit Gabriel Sandu (n.r. - fost ministru al Comunicaţiilor). Cred că banii pentru Gabriel Sandu au fost viraţi în off-shore”, a declarat martorul DNA.