Gheorghe Petic condamnat la închisoare. Protest la Judecătoria Orhei, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene

Gheorghe Petic, în timpul procesului de la Judecătoria Orhei
Gheorghe Petic, în timpul procesului de la Judecătoria Orhei (facebook.com/irina Arhire)

Judecătoria Orhei l-a condamnat miercuri, 20 martie, pe Gheorghe Petic la trei ani şi şase luni de închisoare şi o amendă de 30.000 de lei pentru viol şi întrare forţată în locuinţă presupusei victime.

După pronunţarea sentinţei, zeci de susţinători ai condamnatului au protestat în faţa Judecătoriei Orhei scandând „Ruşine” şi „Libertate lui Gheorghe Petic”. Aceştia susţin că oamenii legii i-au atacat cu gaze lacrimogene. La faţa locului a fost prezente două ambulanţe.

Gheorghe Petic este fost angajat al Poliţiei de Frontieră, care anterior a făcut dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu ţigări, în care ar fi fost implicaţi responsabili din Poliţia de Frontieră a R. Moldova şi România.

Preşedintele organizaţiei PPDA de la Ungheni, Gheorghe Petic, pledează în continuare nevinovat şi consideră că ar fi vorba de o înscenare motivată de activitatea sa politică şi deconspirare a contrabandei cu ţigări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe