Gheorghe Nichita, un gigant printre "candidaţi pitici"

Trimis în judecată în două dosare penale, Gheorghe Nichita, candidat pentru Parlament pe listele partidului lui Bogdan Diaconu, susţine că Iaşiul duce lipsă de lideri puternici - aşa cum este el - contracandidaţii săi fiind nişte "candidaţi pitici."
Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene.  În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei
Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene. În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei (Epoch Times România)

Fost primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita - titular a două dosare penale şi actual candidat PRU pentru Camera Deputaţilor - a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vrea să devină un ambasador al Iaşiului în viitorul Parlament, relatează Agerpres.

"M-am decis să candidez şi să devin ambasadorul Iaşiului în perioada următoare. Astfel, cu cât vor fi mai multe voci în spatele meu, şi aici mă refer la numărul de voturi pe care PRU îl va obţine în judeţul Iaşi, cu atât voi avea mai multă legitimitate în partid să pot susţine proiectele Iaşiului", a declarat Nichita.

Totodată, fostul primar şi-a ironizat contracandidaţii de la alte partide susţinând că aceştia nu au prezentat proiecte pentru electorat şi că Iaşiul duce lipsă de lideri.

"Am vrut să văd şi eu ce se întâmplă în această săptămână, ce proiecte se prezintă în faţa ieşenilor de către marile partide şi micii lor candidaţi. Răspunsul este zero. Iaşiul duce lipsă de lideri puternici. Fără falsă modestie, se simte lipsa lui Nichita şi a lui Adomniţei (fostul preşedinte al PNL Iaşi — n.r.), oamenii marilor proiecte îndeplinite. Era nevoie de amândoi la vârful politicii locale, eu am revenit, dar îmi pare rău că nu a candidat şi el", a mai spus Gheorghe Nichita.

De asemenea, Nichita şi-a criticat foştii colegi de partid aflaţi acum la conducerea Primăriei Iaşi, afirmând că aceştia "au compromis inclusiv ideea de dezbatere publică, păcălind ieşenii" cât şi contracandidaţii de la Cameră, pe care i-a etichetat drept "candidaţi pitici", indiferent dacă este vorba despre PSD, PNL sau PMP.

Reamintim că fostul primar al oraşului Iaşi este trimis de DNA în judecată în două dosare, fiind acuzat, printre altele, de trafic de influenţă şi luare de mită. Într-unul din dosare este acuzat că a folosit personal şi dispozitive din Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta amantă, o subalternă din Primărie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne