Gest al unei filipineze după ce un asiatic a fost bătut la metrou: "Sunt filipinez, noi nu suntem bolnavi de coronavirus"

.
. (reddit.com)

O tânără filipineză, rezidentă în Bucureşti, s-a văzut nevoită să recurgă la un gest impresionant în încercarea de a evita un posibil act de hărţuire şi/sau agresiune. Potrivit Aktual24, tânăra se temea că va fi luată drept chinezoaică şi considerată posibilă sursă de infecţie cu coronavirus. Astfel, filipineza, aflată într-o staţie a metroului bucureştean, având două plase mari cu cumpărături, a fost fotografiată afişând un banner pe care scrisese:

„Eu sunt un filipinez, iar noi, comunitatea filipineză de aici, în România, nu suntem bolnavi şi nu suntem purtătorii virusului corona”.

.
. (reddit.com)

Gestul femeii vine şi în contextul în care, săptămâna aceasta, suporteri ai echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care se îndreptau spre stadionul unde urma să aibă loc un meci cu Turnu Măgurele, au scuipat şi au scos din metrou un tânăr asiatic, aparent de teama contaminării cu coronavirus.

Se pare că rapidiştii l-au acuzat pe tânărul asiatic că ar fi putea răspândi virusului din Wuhan.

“L-au bruscat, l-au împins, iar unii l-au şi scuipat înainte să-l dea jos din metrou. Era un tânăr cu origini asiatice, care a fost dat afară din metrou la staţia Aurel Vlaicu”, a declarat un martor ocular.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne