Germania transferă mii de migranţi în alte state membre UE

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (John MacDougall/AFP/Getty Images)

Guvernul german a afirmat că numărul solicitanţilor de azil pe care i-a transferat anul trecut în alte ţări UE este mai mare decât numărul de persoane acceptate de Germania în 2018.

Steve Alter, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a susţinut că Germania a relocalizat 9.209 persoane în 2018 pe baza regulamentelor UE care prevăd ca cererile de azil să fie administrate în prima ţară în care a intrat o persoană care caută protecţie în momentul în care a ajuns în Europa.

Germania a acceptat 7.580 de persoane din alte ţări UE pe baza aceluiaşi regulament în 2018.

Raportul dintre transferarea solicitanţilor de azil în alte ţări din Uniunea Europeană faţă de cei primiţi de ​​Germania a fost disproporţionat în 2016, când Germania a relocat 3.968 de solicitanţi de azil în alte state UE dar a acceptat 12.091 de azilanţi.

Peste un milion de migranţi au depus cereri de azil în Germania începând cu 2015, însă ţara a înăsprit legile pentru azil şi a încercat să relocheze un număr mai mare de persoane decât a făcut-o anterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe