Germania s-a săturat de ilegali: vrea să-i captureze în Mediterană

Dacă anul trecut Germania a primit aproximativ un milion de refugiaţi, generând tensiuni între statele UE privind redistribuirea imigranţilor, acum Ministerul german de Interne propune ca refugiaţii să fie interceptaţi pe mare şi să fie trimişi înapoi în Africa de Nord.
Refugiaţi ajung pe insula elenă Lesbos, 30 octombrie 2015.
Refugiaţi ajung pe insula elenă Lesbos, 30 octombrie 2015. (Captură Foto)

Ministerul de Interne german şi-a înăsprit politica privind refugiaţii, potrivit mass mediei care l-a citat afirmând că UE ar trebui să intercepteze în Mediterană ambarcaţiunile cu imigranţi ilegali ce încearcă să ajungă în Europa şi să îi trimită înapoi în Africa de Nord.

“Eliminarea perspectivei ajungerii pe coasta europeană i-ar putea convinge pe imigranţi să evite să se îmbarce în călătorii periculoase şi costisitoare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Şi, totuşi, nu a existat nicio menţiune că Germania a fost cea care a dorit să primească 1 milion de refugiaţi, majoritar sirieni (şi un număr necunoscut de persoane potenţial afiliate la grupul jihadist Statul Islamic), în 2015, lucru care a declanşat cel mai mare val de imigraţie spre Europea de la cel de-al Doilea Război Mondial. Purtătoarea de cuvânt a adăugat că însuşi ministrul german de Interne consideră că UE ar trebui să intercepteze ambarcaţiunile cu refugiaţi în largul mării şi să le întoarcă în Africa, notând că o astfel de măsură “ar salva imigranţii de la călătorii periculoase” şi ar opri organizaţiile care fac trafic cu imigranţi.

Propunerea Ministerului de Interne aparent cere ca imigranţii să fie ridicaţi din Mediterană şi trimişi înapoi în taberele de imigranţi din Tunisia, Egipt sau alte state nord-africane, şi nu în Libia zguduită de război, de unde provin majoritatea lor, a susţinut RT. Imigranţii ar putea depune cerere pentru azil în Europa din acele tabere şi, dacă li se aprobă cererile, vor fi duşi în Europa în siguranţă, conform ministerului, deşi a precizat că până acum este vorba doar de o propunere şi nu ceva concret.

Dacă este adoptată această propunere, atunci politica germană privind refugiaţii ar deveni la fel de strictă precum cea a Australiei, care nu permite niciunui solicitant de azil să îi treacă graniţele şi îi redirecţionează în schimb spre o tabără de redistribuire situată pe insula Nauru din Pacific. Mai mult, premierul australian Malcolm Turnbull a anunţat săptămâna trecută că solicitanţilor de azil ce sosesc în Australia pe mare li se va interzice să mai pătrundă vreodată în ţară, chiar şi ca turişti, atrăgând asupra sa un val de critici din partea grupurilor internaţionale pentru drepturile omului şi a susţinătorilor solicitanţilor de azil, care au afirmat că autorităţile australiene sunt prea dure cu refugiaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe