Germania raportează în luna mai 12 cazuri de infecţie cu virusul Zika

Un raport a dezvăluit 12 cazuri de infecţie cu virusul Zika în Germania în luna mai. Descoperirile au avut loc la scurt timp după ce guvernul a anunţat că va cere să fie înregistraţi obligatoriu toţi cei infectaţi.
Virusul Zika se răspâdeşte în principal prin muşcătura ţânţarilor.
Virusul Zika se răspâdeşte în principal prin muşcătura ţânţarilor. (Captură Foto)

Institutul Robert Koch, o organizaţie guvernamentală pentru cercetare ştiinţifică şi sănătate, a raportat miercuri descoperirile făcute, în condiţiile amplificării temerilor globale în privinţa răspândirii virusului înaintea Jocurilor Olimpice de vară din Brazilia din acest an.

“Lucrăm pe baza presupunerii că persoanele infectate au contractat virusul în timp ce călătoreau”, a declarat o purtătoare de cuvânt a institutului într-un interviu cu ziarul german Neue Osnabrücker Zeitung

Începând cu octombrie 2015, aproximativ 56 de cazuri de infecţie cu virusul Zika au fost raportate în Germania. În urmă cu o lună, guvernul german a anunţat că cere ca persoanele infectate să se înregistreze.

Cazuri de Zika posibil subraportate

În interviul ei cu ziarul german, purtătoarea de cuvânt a Institutului Robert Koch a recunoscut totuşi că numărul cazurilor de Zika în Germania ar putea fi de fapt mai ridicat.

“Nu ar fi surprinzător să nu fie raportate toate cazurile, dacă simptomele infecţiior sunt slabe, iar persoanele infectate deseori nu consultă un medic”, a precizat aceasta.

Virusul, care este contractat de la ţânţari, s-a răspândit rapid pe teritoriul Americilor începând cu acest an, declanşând temeri în ceea ce priveşte impactul pe care acesta l-ar putea avea asupra Jocurilor Olimpice de vară din Rio de Janeiro. Totuşi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat săptămâna trecută că nu va fi necesară amânarea evenimentului sportiv, din moment ce virusul a fost deja raportat în aproximativ 60 de ţări.

OMS a publicat marţi o declaraţie în care a sfătuit turiştii care sosesc din zone infectate cu virusul Zika să nu facă sex neprotejat o perioadă de cel puţin 8 săptămâni de la finalul călătoriei lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură