Germania rămâne cel mai important partener comercial al României

Klaus Iohannis şi Angela Merkel
Klaus Iohannis şi Angela Merkel (facebook.com)

Conform cifrelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, Germania rămâne şi în 2014 partenerul comercial nr. 1 al României. Importurile din Germania au însumat 11,2 miliarde de euro, cu 8,7% mai mult decât în 2013, iar exporturile 10,1 miliarde de euro, în creştere cu 9,8% faţă de anul precedent, se arată într-un comunicat remis Epoch Times de către Ambasada Germaniei.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a anunţat cifrele actuale referitoare la schimburile comerciale dintre România şi Germania. Creşterea importurilor şi a exporturilor germane s-a situat peste creşterea de circa 5% a totalului exporturilor şi importurilor româneşti.

Cele mai importante grupe de produse pe care România le importă din Germania sunt maşini şi aparate, mijloace şi materiale de transport, metale comune. În ceea ce priveşte exporturile către Germania, maşinile şi aparatele se află de asemenea pe primul loc, urmate de mijloace şi materiale de transport şi de materiale textile.

”Pentru 2015 ne aşteptăm de asemenea la o evoluţie pozitivă atât a relaţiilor economice româno-germane, cât şi a investiţiilor germane în România. Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România, contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de afaceri şi de investiţii din România. Una din preocupările noastre importante este şi rămâne dezvoltarea sistemului de învăţământ profesional după model dual, având ca scop asigurarea de personal calificat în România”, se mai arată în comunicat.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent circa 530 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.