Germania ameninţă politicienii turci cu o interdicţie asupra apariţiilor publice

Disputa politică dintre Turcia, pe de o parte, şi Germania şi Olanda, pe de alta, continuă să se amplifice. În cel mai recent schimb de ameninţări, Ankara a avertizat că ar putea suspenda acordul cu UE privind migranţii, iar Berlinul a avertizat că ar putea interzice apariţiile publice ale politicienilor turci.
Sigmar Gabriel, ministrul german de externe.
Sigmar Gabriel, ministrul german de externe. (Getty Images)

Germania a ameninţat politicienii turci cu interzicerea apariţiilor publice pe teritoriul ţării. Ameninţarea a fost făcută pe fondul unei crize diplomatice tot mai intense între Turcia şi Europa.

Criza diplomatică a fost declanşată după ce Olanda şi Germania au refuzat să permită mai multor miniştri turci să ţină discursuri în cadrul unor mitinguri politice care urmăreau să sprijine referendumul din Turcia din 16 aprilie pe tema extinderii puterilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan a răspuns acuzând Germania de practici naziste şi învinuind Olanda pentru Masacrul din 1995 din Srebrenica, Bosnia.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat revistei Der Spiegel că Berlinul va lua “măsurile necesare dacă Ankara nu va respecta legea germană”.

“Cei care încalcă limitele nu pot presupune că îşi pot promova viziunile politice aici”, a declarat Gabriel în remarci publicate sâmbătă.

Vineri, Turcia a ameninţat că va trimite 15.000 de refugiaţi în Uniunea Europeană şi a avertizat că ar putea anula acordul din 2016 încheiat cu Bruxelles-ul în vederea reducerii fluxului de refugiaţi şi imigranţi ce se îndreaptă spre Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe