Germania, a doua destinaţie turistică preferată de turiştii români

” Germania pentru Turism ”, conferinţă de presă cu participarea ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk
” Germania pentru Turism ”, conferinţă de presă cu participarea ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk (Epoch Times România)

Germania este în prezent una dintre destinaţiile preferate pentru călătoriile românilor şi ocupă locul doi în preferinţele de vacanţă ale acestora, numărul românilor care au venit anul trecut în Republica Federală fiind de 525.000 de persoane, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, într-o conferinţă de presă a Centralei Germane pentru Turism (DZT) ţinută la librăria Humanitas.

În prima jumătate a anului 2013, numărul călătoriilor din România în Germania a crescut semnificativ, înregistrându-se circa 285.000 de înnoptări ale turiştilor români în Germania, cu 12% mai mult decât în anul 2012.

Cifra de afaceri totală legată de călătoriile în Germania ale turiştilor români se ridică pentru anul 2012 la peste 300 milioane de euro.

35% dintre călătoriile turiştilor români în Germania sunt vacanţe, 40% se încadrează pe segmentul călătoriilor în oraşe şi călătorii pentru evenimente speciale. 41% dintre sejur-uri sunt călătorii în interes de afaceri.

Cu 30,2% din totalul înnoptărilor, Bavaria reprezintă landul federal cel mai vizitat de turiştii români, fiind urmat de Baden-Wuertemberg (19,7%). Per total, 93% din călătoriile turiştilor români în Germania sunt sejururi mai lungi, de peste patru zile. În medie, românii care au călătorit în 2012 în Germania au cheltuit 658 de euro.

”Mă bucură extrem de mult faptul că Germania este apreciată în străinătate nu doar din punct de vedere economic şi pentru politica sa externă, ci că este iubită şi ca destinaţie de călătorie” - Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

”În 2012, s-au înregistrat peste 1,9 milioane de călătorii în Germania din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, România şi Serbia. La o creştere medie de circa 3% pe an, volumul vizitelor în Germania de pe aceste pieţe va ajunge la mai mult de 2 milioane de călătorii până în anul 2020”, a precizat Petra Hedorfer, preşedinte al Consiliului de Administraţie a Centralei Germane pentru Turism (DZT).

Potrivit prognozelor DZT, numărul călătoriilor în Germania efectuate de români va depăşi 600.000 până la sfârşitul anului 2013.

”Prin călătoriile lor, cetăţenii noştri încep să se cunoască şi pot pune bazele altor contacte personale, culturale sau economice, aprofundând prin aceasta prietenia româno-germană. Mă bucură extrem de mult faptul că Germania este apreciată în străinătate nu doar din punct de vedere economic şi pentru politica sa externă, ci că este iubită şi ca destinaţie de călătorie”, a subliniat ambasadorul german la Bucureşti. ”Porniţi la drum şi bucuraţi-vă de Germania şi de diversitatea ei culturală“, i-a îndemnat Werner Lauk pe cetăţenii români în finalul alocuţiunii sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură