Georgia nu va avea un scut anti-rachetă, anunţă Tbilisi răspunzând acuzaţiei Rusiei

Sistemul de apărare anti-rachetă ce va face parte din scutul Aegis Ashore.
Sistemul de apărare anti-rachetă ce va face parte din scutul Aegis Ashore. (youtube.)

Oficialul georgian, Zurab Abaşidze, a anunţat, luni, că Georgia nu va găzdui „pentru moment”, un sistem anti-rachetă al Alianţei Nord Atlantice, a notat Mediafax.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Moscovei, Aleksandr Lukaşevici, a acuzat Tbilisi că a insistat să obţină un scut anti-rachetă al Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul său.

"În ceea ce priveşte declaraţia domnului Lukaşevici, potrivit căreia Georgia speră să găzduiască infrastructuri aparţinând Statelor Unite sau NATO pe teritoriul său, ţin să reafirm din nou că nu există niciun plan în acest sens şi că acest subiect nu este examinat, pentru moment. Este sigur că Moscova nu-l ignoră", a declarat Abaşidze.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat că Georgia ar putea adera la Alianţă în 2015, programând mai multe exerciţii militare comune cu armata georgiană în 2014, ca răspuns la criza din Ucraina.

În ianuarie, cererea premierului georgian Irakli Garibaşvili cu privire la aplicarea planului de acţiune necesar integrării Georgiei în NATO a fost respinsă de preşedintele american, Barack Obama, care a precizat că NATO nu se va extinde în 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe