George W. Bush apare pe scena politică a SUA: Kremlinul a interferat în alegerile din 2016

George W Bush
George W Bush (Ronald Martinez/Getty Images)

Fostul preşedinte american George W. Bush a părut să îl atace joi pe Donald Trump când a afirmat la un summit economic în Orientul Mijlociu că există “dovezi destul de clare că ruşii au interferat” cu alegerile prezidenţiale din 2016.

Bush a făcut comentariile în timpul unui discurs susţinut în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, unde a participat la o conferinţă organizată de Institutul Milken, un think tank cu sediul în Santa Monica, statul american California.

Deşi Bush nu s-a referit în mod direct la preşedintele Trump, comentariile sale au părut să îl vizeze pe acesta. Trump a negat în mod constant acuzaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale sau faptul că membri ai echipei sale de campanie au colaborat în vreun fel cu Moscova.

“Dacă (Rusia) a afectat rezultatul este o altă problema”, a afirmat Bush.

“Este problematic că o naţiune străină este implicată în sistemul nostru electoral. Democraţia noastră este bună cât timp oamenii au încredere în rezultate”, a adăugat el.

Agenţiile de informaţii americane au concluzionat, deşi nu au fost prezentate dovezi incontestabile în acest sens, că Rusia a interferat cu alegerile şi numeroase investigaţii sunt în derulare pentru a determina dacă echipa de campanie a lui Trump a colaborat cu ruşii.

De asemenea, Bush a afirmat că SUA trebuie să îşi modfice legea privind imigraţia şi a declarat despre preşedintele rus Vladimir Putin: “El nu poate gândi: ‘Cum putem câştiga amândoi?’ El gândeşte doar: ‘Cum pot să câştig eu şi tu să pierzi?’”

Bush a mai declarat despre Putin: “Prăbuşirea Uniunii Sovietice îl frământă. Prin urmare, o mare parte din mişcarile sale au rolul de a recâştiga hegemonia sovietică ... Din acest motiv NATO este foarte important”.

Nu este pentru prima dată când Bush discută public despre presupusa interferenţă a ruşilor cu alegerile prezidenţiale din 2016. Într-un discurs susţinut în New York în 2017, el a afirmat despre alegeri: “Guvernul rus vede ca un proiect [al său] asmuţirea americanilor unii împotriva celorlalţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe