George Maior distins de Franţa cu "Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler"

George Maior, directorul SRI a fost audiat la Comisia SRI din Parlamentul României în legătură cu Proiectul Roşia Montană
George Maior, directorul SRI a fost audiat la Comisia SRI din Parlamentul României în legătură cu Proiectul Roşia Montană (Epoch Times România)

Directorul SRI, George Maior, a fost distins de către preşedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler. Ceremonia de acordare a distincţiei a fost găzduită de ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, şi s-a desfăşurat în prezenţa mai multor personalităţi din mediul diplomatic, academic, guvernamental şi din societatea civilă.

"Distincţia acordată directorului SRI recunoaşte meritele oficialului român în aprofundarea cooperării cu partenerii externi, între care Franţa ocupă o poziţie strategică, în lupta împotriva ameninţărilor cu care se confrunta comunitatea euro-atlantică. Procesul de transformare a Serviciului Român de Informaţii, sub conducerea domnului George Maior, a fost apreciat drept un catalizator esenţial pentru intensificarea cooperării bilaterale în domeniul intelligence-ului", se arată într-un comunicat al SRI, citat de Mediafax.

Conform comunicatului menţionat, directorul SRI a subliniat faptul că distincţia încununează munca întregii echipe care l-a sprijinit şi, în egală măsură, reprezintă o încurajare "pentru ce va veni." "Este un nou îndemn adus promovării intereselor strategice ale ţărilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apăra securitatea, prosperitatea şi libertatea concetăţenilor noştri", a mai declarat directorul SRI.

Ordinul acordat de preşedintele Franţei reprezintă cea mai înaltă decoraţie onorifică franceză, instituită în anul 1802 de către împăratul Napoleon I.