George Copos - ultima înfăţişare în dosarul Loteria Română

George Copos, fost finanţator al echipei Rapid Bucureşti
George Copos, fost finanţator al echipei Rapid Bucureşti (Epoch Times România)

La Tribunalul Bucureşti se judecă joi ultimul termen pentru George Copos în dosarul Loteria I, în care acesta este acuzat de evaziune fiscală. Este posibil ca instanţa să rămână în pronunţare până când se va da sentinţa definitivă.

În cazul în care George Copos primeşte aceeaşi pedeapsă de 4 ani pe care au stabilit-o magistraţii de la Judecătoria sectorului 2 în acest dosar, se va contopi pedeapsa primită în cazul Loteria cu pedeapsa de trei ani şi opt luni, pe care o ispăşeşte deja în prezent în Dosarul Transferurilor. În urma contopirii pedepselor se va aplica pedeapsa cea mai favorabilă.

Procurorii DNA susţin că, în anul 2004, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Ana Electronic SA, omul de afaceri George Copos a adus o pagubă de peste un milion de euro bugetului de stat, datorită unei tranzacţii fictive privind vânzarea unui pachet de 38 spaţii comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, către Loteria Română. La vânzare-cumpărare, acesta a folosit ca intermediari persoane fizice şi firme, preţul înregistrat în acte fiind de circa patru ori mai mic decât cel primit în realitate.

Pe 11 ianuarie 2006 a început urmărirea penală sub acuzaţia de evaziune fiscală, iar în 6 iunie 2006, George Copos a fost trimis în judecată.

Pe 29 ianuarie 2013, George Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în dosarul Loteria I. Decizia instanţei Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă, fiind contestată la Tribunalul Bucureşti.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, se află în prezent după gratii, la Penitenciarul Rahova, în urma condamnării la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, în care mai multe nume cunoscute din fotbal au fost condamnate anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne