George Copos, huiduit de suporterii Rapidului la ÎCCJ, unde se judecă dosarul transferurilor

Aproximativ o sută de suporteri ai Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti l-au aşteptat vineri pe George Copos la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se judecă dosarul transferurilor, fiind nemulţumiţi de intrarea în faliment a clubului.

Vineri, în jurul orei 12,30, suporterii Rapidului s-au adunat pe trotuarul din faţa instanţei supreme, purtând pancarte şi strigând lozinci împotriva finanţatorului George Copos. "Te aştept să te iubesc; colegul din patul de jos" era mesajul de pe o pancartă sau "Copos la puşcărie", scris cu câte o literă pe fiecare tricou al suporterilor.

Pentru a-i evita pe protestatari, Copos a intrat cu maşina în curtea instanţei supreme, declarându-le jurnaliştilor că este decis să renunţe la Rapid şi este gata să le dea suporterilor şi "mâine" acţiunile pe care le deţine la club.

Un moment tensionat a avut loc la sosirea impresarului Ioan Becali. În huiduielile suporterilor, el a fost înconjurat de jurnalişti şi, la un moment dat, a lovit un cameraman, care a căzut iar impresarul a justificat că s-a împiedicat şi nu a putut să îl evite.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a reluat vineri dezbaterile în dosarul privind transferurile de jucători în care opt oameni de fotbal au fost condamnaţi la pedepse de la opt ani de închisoare cu executare la trei ani cu suspendare.

La termenul de pe 9 mai au fost audiaţi fostul director al Clubului Oţelul Galaţi Mihai Stoica, fostul vicepreşedinte al Clubului SC Dinamo Bucureşti Gheorghe Neţoiu, fostul acţionar al Clubului Dinamo Cristi Borcea şi impresarii Victor şi Ioan Becali. Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu nu a mai dorit să fie audiat.

La finalul audierilor avocaţii au cerut un termen pentru ca inculpaţii în dosar să aibă ocazia să-şi formuleze apărarea în funcţie de declaraţiile celorlalte părţi în cauză.

Avocatul lui Ioan Becali, Viorel Ursu, a mai solicitat ca probă actele cabinetului de avocatură unde se ţineau şedinţele de Consiliu de Administraţie al FC Dinamo Bucureşti iar instanţa a admis cererea.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul Clubului Rapid, George Copos.

CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finanţatorului de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi Mihai Stoica, la şapte ani de închisoare cu executare a fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la şapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei "Becali sport" Gică Popescu şi la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Neţoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport