George Copos cere să fie eliberat din închisoare

George Copos
George Copos (Epoch Times România)

Afaceristul George Copos, încarcerat la Rahova unde ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători, cere să fie eliberat condiţionat, relatează postul B1 TV.

Cererea fostului acţionar majoritar al Rapidului urmează să se judece pe 11 februarie.

Potrivit sursei citate, Copos întruneşte, din punctul de vedere al comisiei de specialitate a penitenciarului, condiţiile pentru eliberarea condiţionată, pe motiv că s-a implicat activ în programul din cadrul penitenciarului Rahova, a avut ore de muncă în atelierul de tâmplărie al penitenciarului şi, în genere, comportamentul sau a fost exemplar.

Reamintim că George Copos a fost condamnat la închisoare în dosarul transferurilor în martie 2014, alături de alţi şapte "grei ai fotbalului", respectiv Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea. DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal.

George Copos, cel care acum cere să fie eliberat condiţionat pentru bună purtare a mai fost condamnat în august 2014 la alţi 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I. În acest dosar, afaceristul a fost acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

De asemenea, Copos a fost trimis în judecată şi în dosarul „Loteria II”, fiind acuzat că ar fi prejudiciat Fondul Proprietăţii de Stat cu 600.000 de dolari.

În decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată George Copos, pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi pe Camelia Voiculescu, fiica omului de afaceri Dan Voiculescu, pentru manipularea pieţei de capital din România.

George Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne