George Clooney va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră

Actorul George Clooney
Actorul George Clooney (THOMAS KIENZLE / AFP / Getty Images)

Celebrul actor, regizor, scriitor şi producător George Clooney va primi distincţia Cecil B. DeMille - un Glob de Aur onorific - pentru întreaga sa contribuţie la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala ce va avea loc în luna ianuarie la Los Angeles, au informat, luni, organizatorii.

Theo Kingma, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), care îi va decerna acest premiu lui Clooney la ceremonia Globul de Aur din luna ianuarie, a specificat că premiul este acordat pentru "contribuţii remarcabile, atât în faţa cât şi în spatele camerei de filmat".

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, a câştigat două premii Oscar - unul pentru rolul secundar din "Syriana", iar celălalt ca producător al filmului "Argo". Totodată, cineastul american a câştigat trei premii Globul de Aur, două dintre ele pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolurile din "Descendenţii" şi "Marea hoinăreală", şi unul ca producător al filmului "Argo".

George Clooney a apărut cel mai recent în "Gravity" şi "The Monuments Men", la cel din urmă fiind regizor, scenarist şi producător. Clooney va juca în filmul science-fiction "Tomorrowland" şi a anunţat recent că va regiza un film despre scandalul interceptărilor telefonice ilegale efectuate de presa britanică, care a dus la închiderea unor publicaţii şi la demisia unor politicieni de la Londra.

Câştigătorul premiului Cecil B. DeMille în 2014 este Woody Allen.

Ceremonia înmânării celui de-al 72-lea premiu Globul de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015.

Cel mai râvnit burlac de la Hollywood, George Clooney, se va căsători foarte curând, probabil la sfârşitul acestei luni, cu avocata Amal Alamuddin, în Veneţia - oraşul preferat al actorului. Viitoarea sa soţie este o avocată britanică specializată în drept internaţional şi drepturile omului, printre clienţii acesteia numărându-se şi Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură