Geoană vrea un român pe postul de Secretar General al NATO. La cine s-o fi gândit?

Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană
Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană (Epoch Times România)

"În clipa de faţă, din punctul meu de vedere, ca un profesionist, România este total de neînţeles" declară Geoană pentru Mediafax - opinie pe care o împărtăşeşte o grămadă de lume. Dar nu la situaţia halucinantă a politicii româneşti se referă Geoană, ci la cu totul altceva.

Senatorul nu înţelege cum de până acum nu avem un român la preşedinţia NATO. Mircea Geoană este de părere că România are "un culoar interesant" pentru a-şi propune postul de Secretar General al NATO.

"De ce nu propune un candidat pentru Secretarul General al NATO, pentru că nu mai este un alt candidat din zona noilor veniţi în NATO? Astăzi România are un mare culoar interesant la NATO pentru că avem candidaţi astăzi din Italia, din Belgia, din Norvegia, un candidat potenţial din Marea Britanie, niciun candidat din noul val de extindere a NATO", a declarat Mircea Geoană, citat de Adevărul Live.

În momentul intrării în NATO a ţărilor din fostul bloc sovietic, una dintre cele mai spinoase probleme era infiltrarea serviciilor secrete, a clasei politice, a Justiţiei şi a presei - din ţările candidate - cu spioni din fosta URSS. Asta ca principiu. Apoi în cazul României în particular mai sunt şi mici probleme de derapaj, cum ar fi apropierea prea mare faţă de China şi serviciile sale secrete - a premierului Ponta şi a unor vârfuri din servicii, a lui Iliescu/Năstase de cele ale Rusiei, iar peste toate acestea cultivarea unei corupţii endemice şi a unei clase politice mânată de pofta pentru şoric.

Într-adevăr ONU a fost ani de zile condus de oameni din lumea a treia, cu toate acestea NATO nu este ONU. Măcar banii ar fi alţii, dacă nu şi miza.

Totuşi senatorul Geoană insistă: "Eu vă spun că există un culoar interesant ca România să îşi propună să pună Secretarul General al NATO. Chiar dacă nu-l obţine, este un castel de cărţi de joc în care ţinteşti sus într-un loc şi, chiar dacă nu obţii, există o formă de compensare în altă parte, la nivel european. Ştiţi că în 2015, Secretarul General de la ONU va fi ales din grupul ţărilor Est –europene?", a adăugat Mircea Geoană.

Dacă nu curge un post de preşedinte, măcar obţinem altceva, nu ştiu, o secretară?

De încheiere, lamentări pe marginea dezastrului politic.

În opinia senatorului PSD, România "este paralizată într-un fel de nebunie politică internă, care ne consumă toată energia şi toată creativitatea". "Am ştiut să jucăm acest joc, nu este un joc noi pentru noi".

Însă ce par să omită corifeii USL este că tot acest circ a început în iulie 2012 prin încercarea de decapitarea instituţiilor statului - de la preşedinţie, Avocatul Poporului, Justiţie şi toate cele. Cu alte cuvinte acest dezastru nu este natural, ci făcut de USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii