Geoană face concurenţă PSD. Grupul de iniţiativă pentru noul PSD va fi lansat în weekend

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

Mircea Geoană a anunţat, luni seară, la Realitatea TV, că, la finele acestei săptămâni, îşi va lansa grupul de iniţiativă pentru fondarea noului PSD. Evenimentul anunţat de Geoană va avea loc concomitent cu întrunirea Comitetului Executiv lărgit al PSD de la Sinaia, unde liderii social-democraţi vor dezbate reforma în partid şi strategia de guvernare.

Geoană şi-a exprimat speranţa că parte din cei prezenţi la Congresul PSD-ului "îşi vor da seama pe ce lume se află" şi i se vor alătura:

"Mă aştept ca la Congresul PSD să fie suficienţi oameni care să îşi dea seama pe ce lume se află şi dacă au un pic de luciditate, să ni se alăture şi care, împreună într-o construcţie nouă să putem da stângii româneşti un nou început", a afirmat Geoană.

Vorbind despre o alinată cu noul PNL, alături de care Geoană speră să guverneze până în 2020, liderul viitorului nou PSD a negat că aceasta ar urma sa fie un nou USL:

"Noi nu recreăm USL. Există un proiect de ţară în care stânga contribuie cu soluţiile sale şi dreapta contribuie cu soluţiile sale, indispensabile, şi abia atunci o să vedem un public care se regăseşte în publicul PSD şi în domnul Iohannis sau în Alina Gorghiu. Un grup de iniţiativă pentru fondarea noului PSD - ca nou partid de stânga - care e deschis publicului de stânga din România şi care va avea o expresie politică şi în Parlament. Este o problemă de supravieţuire a reprezentării stângii româneşti. În clipa de faţă, nu există altă variantă decât un alt început energic bazat pe principiile: patriotism autentic, participare, probitate/cinste, profesionalism", a declarat Geoană la Realitatea.

Geoană a mai vorbit şi despre o viitoare moţiune de cenzură pe care a prognozat-o "de succes", " în condiţiile în care există între noul PSD şi noul PNL o coaliţie" şi s-a declarat "încrezător că, în următoarea săptămână, proiectul va pleca într-o manieră spectaculoasă".

"Estimarea mea este că, în următoarea săptămână până la moţiune şi, după moţiune până la instalarea noului Guvern, vom fi o forţă politică parlamentară absolut importantă. La început, moderată, dar va fi, în mod clar, un grup de iniţiativă care va schimba dinamica şi echilibrul în Parlament şi, în următoarea săptămână va creşte şi vom fi o forţă politică redutabilă în România (...).", a mai spus fostul ministru de Externe, Mircea Geoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne