Geoană: Cum să compari o câtime ca Oprescu, care a obţinut 3% în 2009, cu un om care a adus 5 milioane de voturi

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Ambiţiile prezidenţiale ale senatorului PSD Mircea Geoană sunt departe de a se fi încheiat. Acesta a declarat marţi, la B1 TV, că nu există comparaţie între el şi primarul Sorin Oprescu, anunţat de premierul Victor Ponta drept posibil candidat la prezidenţiale din partea PSD.

"Cred că nu există comparaţie între profilul prezidenţial şi tracţiunea electorală pe care eu o am, cel puţin în comparaţie cu Oprescu. Dacă Ponta decide să candideze, eu îl voi susţine, voi fi în echipa sa, dar dacă este vorba despre Sorin Oprescu, candidatura mea este pe masă şi vom vedea ce decide partidul şi opinia publică din România. E adevărat că avem o cutumă ca preşedintele partidului să candideze, dar niciodată nu a avut un tânăr lider, care la 40 de ani să intre într-o cursă pentru Preşedinţia României. Trebuie lăsat să ia decizia care i se potriveşte cel mai mult", a declarat Mircea Geoană.

Deşi Geoană declarase recent că numele său se află pe o listă foarte scurtă de candidaţi la prezidenţiale din partea PSD, liderul formaţiunii, Victor Ponta, a precizat luni că pe lista de posibili candidaţi a mai rămas doar el şi Sorin Oprescu, pentru că Mugur Isărescu vrea un nou mandat de guvernator la BNR, iar varianta Călin Popescu Tăriceanu a ieşit din discuţie în contextul în care este imposibilă refacerea USL. Numele lui Geoană nici măcar nu a fost menţionat.

"A rămas Oprescu, dar nu ştiu dacă îşi doreşte să candideze, şi eu. Lista s-a cam redus", a declarat Victor Ponta.

În replică, Mircea Geoană susţine în continuare că va candida dacă se merge pe varianta Oprescu şi ameninţă că dacă se va încerca impunerea unui candidat din afara partidului, va cere un vot în Congres şi va intra în competiţia internă din partid.

"Este o şaradă ceea ce se întâmplă acum! Înainte de europarlamentare aveam o listă cu Ponta, Geoană, Oprescu, era şi domnul Tăriceanu pe acolo. Ce s-a întâmplat între timp de lista s-a redus la Ponta şi Oprescu? Cum să compari o câtime ca Oprescu, care a obţinut 3% în 2009, cu un om care a adus 5 milioane de voturi pentru acest important şi frumos partid, care este PSD(...) Sorin Oprescu este o non-soluţie!", a declarat Geoană pentru stiripesurse.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne