General japonez: Kim Jong-un ar fi scăpat ca prin miracol de un asasinat în 2018

Dictatorul nord corean Kim Jong Un
Dictatorul nord corean Kim Jong Un (KCNA)

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, a reuşit să supravieţuiască unei încercări de asasinat organizată de militari nord-coreeni în 2018, a declarat amiralul Katsutoshi Kawano, şeful statului major al armatei japoneze, pentru revista japoneză Shukan Gendai.

Kawano a afirmat că patru militari nord-coreeni au încercat fără succes să-l ucidă pe Kim Jong-un într-o staţiune balneară din regiunea Wonsan-Kalma, pe care Kim Jong-un o vizita în mod obişnuit.

"Încercările militarilor nord-coreeni de asasinare a preşedintelui Kim Jong-un în regiunea Wonsan-Kalma nu au avut succes", a spus Kawano, preluat de publicaţia The Sun. „Patru oameni au scăpat în acea zi şi s-au îndreptat spre Japonia pe mare”.

Şeful apărării japoneze a adăugat că incidentul nu a avut acoperire mediatică deoarece presa era ocupată cu o dispută între o navă de război sud-coreeană şi o aeronavă de patrulare japoneză care avea loc la acea vreme.

După încercarea de asasinare, potrivit lui Kawano, Coreea de Sud a desfăşurat un distrugător cu rachete în regiunea Wonsan-Kalma după ce a primit informaţii de la biroul de legătură inter-coreean din Kaesong.

În februarie 2017, fratele vitreg al lui Jong-un, Kim Jong-nam, a căzut victimă unei tentative de asasinat care ar fi fost ordonată de Kim Jong-un. Fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-il a fost ucis cu agentul toxic VX în Malaezia, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în timp ce aştepta un zbor spre Macao pentru a-şi vizita familia, potrivit poliţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe