General iranian: Rachetele balistice ale Teheranului îndreptate împotriva bazelor americane din Orientul Mijlociu

În condiţiile în care Rusia şi-a intensificat prezenţa în Siria, un general iranian de rang înalt a avertizat că arsenalul de rachete balistice ale Iranului este îndreptat împotriva bazelor americane din Orientul Mijlociu.
Generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţei Aerospaţiale din cadrul Gărzilor Revoluţionare ale Iranului (IRGC).
Generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţei Aerospaţiale din cadrul Gărzilor Revoluţionare ale Iranului (IRGC). (Captură Foto)

Un lider militar iranian a avertizat în acest weekend că “toate bazele militare americane din Orientul Mijlociu se află în raza” rachetelor iraniene, subliniind, totodată, că Republica Islamică va continua să încalce interdicţiile internaţionale în privinţa construirii de rachete balistice, conform Washington Free Beacon.

O mare parte din această activitate legată de rachetele balistice, cum ar fi detalii privind arsenalul avansat al Iranului, rămân secrete, conform generalului de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţei Aerospaţiale din cadrul Gărzilor Revoluţionare ale Iranului (IRGC).

Hajizadeh a respins ameninţarea cu acţiune militară din partea SUA, avertizând că toate activele şi toţi aliaţii SUA se află în raza arsenalului actual de rachete al Iranului, conform unor comentarii făcute duminică în Teheran şi înregistrate de agenţia iraniană de ştiri de stat Fars.

Ameninţările privind atacarea Statelor Unite au fost făcute în timp ce Iranul a menţionat noile sale torpile avansate precum şi crearea unui centru comun - împreună cu Rusia, Siria şi Irak - pentru schimburi de informaţii.

“Nu considerăm că trebuie să mărim raza de acţiune a rachetelor noastre, iar ţintele (inamicului nostru) se află în întregime în acea rază”, a adăugat Hajizadeh.

În plus, generalul iranian a mai susţinut că Iranul nu îşi va încetini activităţile de cercetare şi construcţie de rachete avansate, în ciuda interdicţiilor internaţionale aplicate asupra unor astfel de programe.

“Nu vedem nicio restricţie pentru rachetele noastre, iar exerciţiile militare cu rachete ale IRGC sunt desfăşurate conform programului nostru anual, însă numai o parte dintre ele sunt mediatizate”, a declarat Hajizadeh.

Comentariile sale amintesc de afirmaţiile comandantului Marinei IRGC, Ali Fadavi, care a avertizat luna trecută că “SUA cunoaşte care sunt rezultatele posibile ale oricărui război în Golful Persic”.

“SUA este ascultătoare şi pasivă în Golful Persic şi noi ne impunem în forţă dreptul pentru suveranitate în Golful Persic”, a declarat Fadavi.

Pentagonul a confirmat luna trecută pentru Washington Free Beacon că navele de luptă iraniene înfruntă Marina SUA în fiecare zi.

Noua atitudine agresivă a Teheranului faţă de SUA are loc în mijlocul unor rapoarte care susţin că Rusia şi Iranul au preluat conducerea în Siria, unde ambele ţări depun mari eforturi pentru a-l sprijini pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe